28 mart. 2016 | 13:34

Numele care nu-ți permite să efectuezi cele mai simple activități online

ACTUALITATE
Numele care nu-ți permite să efectuezi cele mai simple activități online

O persoană al cărei nume de familie este ”Null” are mari probleme în a folosi servicii online de bază.

Conform unui reportaj al celor de la BBC, unele persoane ar trebui să fie atente înainte de a adopta numele soțului în urma unei căsătorii. Publicația britanică oferă exemplul lui Jennifer Null, o femeie care a fost avertizată în legătură cu potențialele situații dificile înainte de a-și schimba numele. În mod ciudat, ea a ales să le ignore și, după cum probabil era de așteptat, problemele nu au întârziat să apară.

Primele dintre acestea au avut legătură cu achiziția unor bilete de avioane. Pe site-urile multor companii aeriene, în momentul în care trecea ”Null” în căsuța în care trebuia introdus numele de familie, Jennifer observa o eroare și era rugată să nu lase câmpul respectiv gol. Asta se întâmpla deoarece cuvântul este folosit deseori pentru a indica un spațiu în care nu s-au introdus date. Astfel, femeia era nevoită aproape de fiecare dată să apeleze companiile aeriene pentru a rezerva bilete.

Dar acestea nu au fost singurele situații în care Jennifer a fost afectată de numele ei. Printre altele, a avut probleme în timp ce încerca să acceseze site-ul IRS, organizația care se ocupă cu administrarea fiscală din Statele Unite, dar și cu întreținerea. Reportajul BBC menționează și alte situații similare. O persoană din Hawaii, de exemplu, avea un nume de familie de 36 de caractere, motiv pentru care a fost nevoie de actualizarea sistemelor.