Nu o să-ți vină să crezi că acest dispozitiv nu este un smartphone

Nu o să-ți vină să crezi că acest dispozitiv nu este un smartphone

Noul SpeechAir de la Philips seamănă cu un smartphone, dar nu este nici de departe la fel de inteligent.

Nu vă va acuza nimeni că sunteți ”Apple fanboy” dacă primul lucru la care vă gândiți atunci când vedeți Philips SpeechAir este iPhone 4. Din păcate, însă, în afară de design, cele două dispozitive au foarte puține lucruri în comun. Voi începe cu ceea ce este mai important: Philips SpeechAir nu este un smartphone. Avem aici de-a face cu un reportofon care este dotat, printre altele, cu ecran tactil, cu o rezoluție de 800 x 480, protejat de un star de Gorilla Glass, și conectivitate Wi-Fi. De asemenea, cei de la Philips au instalat Android. Dar în condițiile în care Google a lansat de ceva vreme Android 6, Philips a ales, în cazul de față, versiunea 4.4.2 KitkKat.

Dispozitivul este dotat cu 3 microfoane: unul pentru înregistrarea audio la 360 de grade, extrem de util în timpul întâlnirilor, după cum scrie și Ubergizmo, unul direcțional, pentru recunoașterea discursului, și unul MEMS pentru apelurile de top Voice-over-IP. Mai mult decât atât, camera de pe spate vă permite să realizați fotografii, pe care le puteți asocia cu fiecare material înregistrat în parte. Cât despre transferul materialelor audio pe alte dispozitive, trebuie să știți că puteți folosi 3 metode diferite: Wi-Fi-ul, conexiunea Bluetooth și dock-ul special pe care îl vor include cei de la Philips. Din păcate, compania nu a publicat până acum foarte multe informații în legătură cu prețul reportofonului său.

În cazul în care vă numărați printre cei care acordă o importanță deosebită securității, trebuie să știți că Philips nu a ignorat acest aspect. Astfel, toate datele pe care le stocați pe reportofonul SpeechAir sunt protejate cu ajutorul tehnicii de criptare AES pe 256 de biți. Philips nu a oferit încă foarte multe informații în legătură cu preț noului său gadget, însă, cel mai probabil, nu va fi unul extrem de accesibil.

Etichete: