Nu ai nevoie de un aparat scump pentru a realiza fotografii reușite

Nu ai nevoie de un aparat scump pentru a realiza fotografii reușite

Un utilizator de YouTube ne demonstrează că priceperea este mult mai importantă decât aparatul folosit, atunci când vine vorba de fotografii.

Pentru început, ar trebui să vă oferim câteva detalii despre canalul de YouTube DigitalRev TV. Acesta este menținut de către un utilizator din Hong Kong numit Kai Man Wong și este cel mai popular canal de YouTube specializat în fotografie. În prezent, canalul are peste 1,5 milioane de abonați, iar videoclipurile urcate au adunat peste 300 de milioane de vizualizări.

De câțiva ani încoace, Wong a încercat în continuu să demonstreze faptul că priceperea unui fotograf este mai importantă decât calitatea aparatului printr-un program numit ”Pro Photographer, Cheap Camera Challenge”. În cadrul acestuia, Wong a invitat pe parcursul timpului numeroși fotografi profesioniști, cărora le-a oferit unele dintre cele mai ieftine aparate și pe care i-a provocat sa realizeze cadre cât mai reușite.

În ultimul episod, de exemplu, Wong l-a invitat pe fotograful Matt Usher, oferindu-i acestuia un Nikon CoolPix 995. După cum scriu cei de la DigitalTrends, avem de-a face aici cu un aparat foto vechi de 16 ani de zile, care este dotat doar cu un senzor de trei megapixeli. Astfel, dispozitivul nu poate fi comparat în prezent nici cu cele mai ieftine modele DSLR de pe piață.

După cum era de așteptat, Usher reușește să surprindă câteva cadre impresionante, iar realizatorul explică, pe parcurs, că viziunea fotografului este cea care a contat. A înțeles slăbiciunile camerei, iar din acest motiv, a știut la ce trebuie să se aștepte de la ea.

Practic, Usher planifică totul înainte de a pune degetul pe declanșator, știind cu exactitatea cum trebuie să încadreze fotografia și cum să o expună pentru a obține cele mai bune rezultate. Acestea sunt doar câteva dintre detaliile oferite de Kai Man Wong și Matt Usher în videoclip. Întregul material este disponibil mai sus.

Citește și: