14 dec. 2016 | 09:51

Noul sistem de operare Android va proteja dispozitivele inteligente

ACTUALITATE
Noul sistem de operare Android va proteja dispozitivele inteligente

Google vrea să protejeze dispozitivele inteligente care fac parte din Internetul Tuturor Lucrurilor, iar Android se va asigura de asta.

Google prezintă o variantă nouă de preview pentru dezvoltatori, dar și o rebrand-uire a sistemului de operare Project Brillo. Acesta preia numele Android, având la bază acest sistem de operare, și se va numi Android Things.

Android Things devine, astfel, cea mai nouă adiție pentru familia de sisteme de operare de la Google, alăturându-se sistemelor TV, Auto și Wear. La bază, noul sistem de operare este o versiune destul de simplă a sistemului destinat telefoanelor, având majoritatea funcțiilor eliminate.

Noul sistem de operare este, de acum, compatibil cu Intel Edison, NXP Pico și Raspberry Pi 3. Google lucrează deja cu aceste companii pentru a reuși să facă o tranziție ușoară de la partea de dezvoltare, la intrarea în producție la scară largă, arată arstechnica.com.

Android Things le permite dezvoltatorilor să creeze un dispozitiv inteligent având la dispoziție API-urile de la Android, dar și Google Services. Acestea conțin pachetele obișnuite de aplicații ,cum ar fi Android Studio și Google Play Services. Dezvoltatorii vor avea posibilitatea de a integra protocolul Google Weave pentru a comunica între dispozitive.

Google încearcă să schimbe standardele de securitate pentru Internetul Tuturor Lucrurilor, având în vedere că momentan, nu există niciun standard bine definit pentru astfel de dispozitive. Atacurile online de tip DDoS, lansate prin intermediul unor astfel de dispozitive, au devenit cele mai puternice înregistrate vreodată, având în vedere că hackerii pot să preia cu ușurință controlul a mii, sau chiar zeci de mii de astfel de dispozitive, pe care să le folosească în atacuri, fără ca posesorii acestora să știe ce se întâmplă.