Noul Opera face minuni pentru bateria ta de la laptop

Dacă v-ați săturat să fugă bateria la laptop în momentul în care navigați pe internet, noua versiune de Opera s-ar putea să facă minuni pentru autonomia sistemului vostru portabil.

Într-o perioadă în care am ajuns să acceptăm faptul că după câteva ore petrecute în Chrome suntem nevoiți să ne punem din nou notebook-ul la încărcat, cei de la Opera au decis să introducă în versiunea finală a browserului o funcție revoluționară care a petrecut mult timp în beta. Deși gradul de eficiență al acesteia va varia semnificativ de la caz la caz, primele teste practice sunt suprinzătoare.

A trecut aproximativ o lună de când am aflat primele detalii despre o nouă funcție din Opera menită să aplice un set semnificativ de algoritmi pentru a micșora consumul de resurse aferente navigatului pe internet. La momentul respectiv se afla însă în beta, iar acum se pare că a fost finisată suficient încât să ajungă la toți utilizatorii popularului browser.

Fiind vorba de un set de funcții care lucrează în tandem în fundal, pentru a profita de ele, nu ar trebui să faceți nici un gest suplimentar. În schimb, ar trebui să fie destul de evident că sistemul vostru a devenit subit mai sprinten, iar bateria ține mai mult.

Pentru a ilustra eficiența noului sistem, cei de la Opera au publicat clipul pe care îl puteți viziona și voi mai sus. În format timelapse, acest scurt metraj ne arată cât de eficient este noul mod de economise al bateriei pe două sisteme identice ca performanță, unul ce rulează o versiune veche de Opera și al doilea ce folosește ultima variantă. Aparent, în primul scenariu, autonomia este de aproximativ 2 ore, aceeași pe care ar obține-o și Chrome în aceleași condiții. În al doilea scenariu, se produce un salt până la aproape 3 ore.

Dacă aveți Opera instalat, update-ul la noua versiune ar trebui să se producă automat, iar dacă nu, puteți descărca browser-ul de la această adresă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget