Noul iPad Pro, lansat oficial: ce specificații are ultima tabletă Apple

Noul iPad Pro, lansat oficial: ce specificații are ultima tabletă Apple

În cadrul evenimentului din această seară, Apple a lansat noua tabletă iPad Pro.

Seara celor de la Apple probabil că nu ar fi fost completă fără un nou iPad, iar compania din Cupertino nu a dezamăgit. Așa cum era de așteptat, noua tabletă nu face parte din seria Air. În schimb, avem de-a face cu un nou iPad Pro, ale cărui specificații sunt, în mare parte, identice cu cele vehiculate atât de des în ultima perioadă pe internet.

Lansare iPad Pro 1

Astfel, tableta include un procesor Apple A9x, cel mai performant dintre modelele fabricate de către compania din Cupertino, și beneficiază de un superb ecran de 9,7 inci, care este cu 25% mai luminos decât cele de pe alte modele și reflectă cu 40% mai puțină lumină.

Din câte se pare, majoritatea celor care optează pentru un iPad au folosit în trecut un dispozitiv cu Windows, iar Phil Schiller nu a ezitat să menționeze că în lume există în prezent aproximativ 600 de milioane de PC-uri cu o vechime mai mare de 5 ani. Unul dintre cele mai interesante feature-uri este True Tone. Din câte se pare, tableta observă culoarea predominantă din cameră și adaptează display-ul. Printre altele, suportă Siri și Pencil, sau, după cum a spus chiar Phil Schiller, ”cel mai bun accesoriu din istoria Apple”.

De asemenea, noua cameră de 12 megapixeli de pe iPad Pro este cea mai performantă din istoria tabletelor Apple și vă permite să filmați videoclipuri la rezoluție 4K. Tableta este disponibilă în cele trei culori clasice, argintiu, auriu, gri, dar și în aur roz. Dar probabil cele mai interesante vești sunt legate de preț și de capacitatea de stocare. Apple nu a lansat o versiune de 16GB, cea mai accesibilă versiune având 32GB pentru stocare și costând 600 de dolari. Versiunea de 128GB va costa 750 de dolari, iar acum, pentru prima oară, Apple a inclus și o variantă de 256GB, care costă 900 de dolari.

Și iPad Pro-ul de 12,9 inci este disponibil acum într-o variantă de 256GB, de 1.100 de dolari, iar prețul modelului iPad Air 2 a fost redus la 400 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: