Noua generație Mercedes Clasa E ajunge în România în aprilie [FOTO/VIDEO]

A zecea generație de limuzine Mercedes-Benz Clasa E a fost prezentată oficial în România, în cadrul unui eveniment special.  Noua Clasă E va fi disponibilă în Centrele Autorizate de Vânzare Mercedes-Benz din România începând cu luna aprilie 2016.

Designul este elegant, dar sportiv. Aspectul impresionant al părţii frontale evidenţiază statutul la care aspiră limuzinele din clasa business, oferind variaţii diferite pentru fiecare linie de design şi echipare. Modelul standard afişează grilajul de radiator clasic Mercedes cu steaua amplasată pe capotă, la fel ca şi linia EXCLUSIVE – într-o variantă mai elaborată din punct de vedere design. Modelele AVANTGARDE şi gama AMG pot fi identificate cu ajutorul grilajului radiatorului cu aspect sportiv, cu steaua Mercedes amplasată în centru. Fiecare dintre modelele de grilaje prin care se remarcă versiunile Clasei E oferă un aspect distinct şi un grad unic de diversitate.

Noua generație Mercedes Clasa E e plină de tehnologie

La interior, Clasa E este luxoasă și tehnologizată. În premieră la un autovehicul de serie, întâlnim butoanele de comandă cu tehnologie touch (Touch Controls) amplasate pe volan. Ca și ecranul unui smartphone, acestea răspund precis unor mișcări de glisare orizontale sau verticale, permițând controlul asupra sistemului multimedia fără a lua mâna de pe volan. Comenzile suplimentare ale sistemului multimedia sunt oferite sub forma sistemului de control vocal Linguatronic, a unui touchpad și a unui controller amplasate în consola centrală, care au posibilitatea de a recunoaște chiar și scrisul de mânăDe asemenea, sunt disponibile butoane cu acces direct pentru controlul diverselor funcții precum sistemul de aer condiționat pentru activarea sau dezactivarea oportună a sistemelor de asistență a șoferului. De asemenea, există un design nou, inteligent al Telefoniei Multifuncționale. Acesta permite telefoanelor mobile să fie conectate la antena exterioară a autovehiculului, fără să fie nevoie de cabluri sau de suport de telefon.

Mercedes Clasa E in Romania (10)

Dacă tot am început să vorbim despre tehnologii, este important de menționat că Mercedess Clasa E este plină de sisteme inovatoare. Conceptul Mercedes-Benz Intelligent Drive ridică siguranța, confortul și asistența oferite șoferului la noi niveluri.

Active Brake Assist, inclus ca dotare standard, avertizează șoferul asupra situațiilor de accident iminente, asigură asistență optimă în cazul frânării de urgență și, dacă este necesar, activează automat frânarea. Pe lângă identificarea autovehiculelor care se deplasează încet, opresc sau staționează, sistemul poate identifica pietonii care traversează prin fața autovehiculului. Incluse de asemenea ca dotări standard sunt și funcţiile Attention Assist cu sensibilitate reglabilă, ce avertizează șoferul în caz de neatenție sau somnolență, și Crosswind Assit, ce ajută șoferul în cazul unor curenți laterali puternici, menținând astfel stabilitatea mașinii.

 

Cei care vor opta pentru pachetul Driver Assistance vor beneficia și de alte tehnologii. De exemplu, sistemul Drive Pilot reprezintă pasul următor făcut de Mercedes-Benz către condusul autonom. Sistemul Distance Pilot DISTRONIC, activat pe autostradă și drumuri de țară, poate să mențină atât distanța corectă față de autovehiculele din față, cât și să le urmărească cu o viteză de până la 210 km/h. O altă caracterstică care vine în ajutorul șoferului este funcția extinsă de repornire, ce permite startul automat de pe loc al autovehiculului în până la 30 de secunde de la oprirea inițiată de sistemul Distance Pilot DISTRONIC pe autostrăzi sau drumuri similare. Drive Pilot include pentru prima dată un sistem de asistență pentru schimbarea benzilor. Acest sistem de asistență tip radar și cameră ajută șoferul să schimbe benzile în cazul drumurilor cu mai multe benzi și poate conduce autovehiculul pe banda selectată de șofer – de exemplu, în depășiri. Odată ce șoferul a indicat că dorește să vireze timp de cel puțin două secunde, sistemul de asistență pentru schimbarea benzilor va iniția manevra dacă detectează că banda nu este ocupată.

În plus, când șoferul recurge la o manevră evazivă, intenționată sau instinctivă, într-o situație periculoasă, funcția Evasive Steering Assist  îi poate oferi asistență prin adaptarea gradului de asistare a servodirecției calculat cu precizie pentru a sprijini mișcarea volanului. 

Sistemele de asistență inteligente din noul pachet Driver Assistance includ, de asemenea, tehnologii verificate și dezvoltate din punct de vedere al modului de funcționare și al senzorilor folosiți. Active Lane Keeping Assist poate opri șoferul să schimbe neintenționat banda, în timp ce Active Blind Spot Assist poate acum avertiza șoferul cu privire la riscul de coliziune laterală în traficul urban obișnuit, la viteze mici și, la fel ca înainte, poate interveni corectiv în ultimul moment, pentru a preveni o coliziune la viteze de peste 30 km/h. PRE-SAFE PLUS poate proteja împotriva coliziunilor din trafic care survin din spatele autovehiculului.

Mercedes Clasa E in Romania (6)

Mai mult,  noua gamă de opțiuni disponibile la noua Clasă E include PRE-SAFE impulse side, un sistem care face parte din pachetul de asistență Plus. În cazul în care este detectată o coliziune laterală iminentă, șoferul sau pasagerul din față sunt mișcați în afara zonei de pericol, în lateral, ca măsură de precauție. PRE-SAFE Sound este inspirat de reflexul stapedial al urechii interne și emite un scurt semnal de interferență prin sistemul de sonorizare al autovehiculului, atunci când este detectat riscul unei coliziuni, pregătind pasagerii pentru sunetul accidentului. Farurile de înaltă rezoluție MULTIBEAM LED, fiecare cu 84 de LED-uri de înaltă performanță, controlate individual, luminează automat carosabilul distribuind lumina foarte puternică în mod precis și controlat, fără a-i deranja pe ceilalți participanți la trafic. Sistemul include, în premieră mondială, o funcție de lumină activă implementată pur electronic.

O nouă generaţie de motoare pentru noua Clasa E 

Noul Mercedes-Benz Clasa E este disponibil în două versiuni de motorizare: E 200, cu un motor turbo pe benzină cu patru cilindri şi E 220 d, propulsat de un motor diesel cu patru cilindri. Totodată, noua Clasă E beneficiază și de cea mai puternică variantă de motor diesel cu şase cilindri ce încorporează sistemul SCR şi furnizează o putere totală de 190 kW / 258 CP şi un cuplu de 620 Nm. Toate motoarele noii Clase E sunt echipate cu funcția ECO start/stop. Motoarele pe benzină îndeplinesc normele de emisii EURO 6, în timp ce noul motor diesel cu patru cilindri OM 654 este deja configurat pentru a se încadra în viitoarele standarde RDE.

Toate modelele disponibile în momentul lansării sunt echipate cu noua transmisie automată cu nouă trepte 9G-TRONIC. Acest lucru facilitează schimbarea rapidă și insesizabilă a vitezelor și permite turații reduse ale motorului, fapt care are un efect benefic asupra creșterii eficienței și reducerii nivelelor de zgomot.

Limuzina este dotată standard cu suspensie din oțel. Sunt disponibile trei suspensii de tip Direct Control echipate cu un sistem de amortizare selectiv. Există suspensie confort, suspensie Avantgarde (coborâtă cu 15mm și caracteristică sportivă)  și o suspensie sportivă (cu sistem de amortizare adaptabil, coborâtă cu 15 milimetri, ce înlocuiește suspensia sport clasică). 

Prețuri Mercedes Clasa E

Prețurile pentru noua Clasă E încep de la: 41,995 Euro + TVA pentru E 220 d (Transmisie Automatā), 49,195 Euro + TVA pentru E 350 d (Transmisie Automatā) și 39,595 Euro + TVA pentru E 200 (Transmisie Automatā).

Mercedes Clasa E in Romania (2)

Citește și: