Noua aplicație Google te învață să gândești ca un om de știință

Noua aplicație Google te învață să gândești ca un om de știință

Google a anunțat lansarea Science Journal, o aplicație pentru Android destinată celor pasionați de știință, într-un post pe blog, numit Google for Education.

Scopul său este „de a scoate la suprafață omul de știință din fiecare dintre noi” și va folosi senzorii încorporați în telefonul tău pentru a păstra evidența datelor din universul înconjurător. Aplicația e parte din inițiativa Google „Making and Science”, menită să inspire copiii din toată lumea în direcția activităților științifice și creatoare. Aplicația va păstra datele, le va îngloba în grafice, va păstra evidența diverselor experimente și va face predicții legate de viitoarele teste.

Google are și un site, numit tot Google for Education, care îți explică și mai clar ce face fiecare senzor, ce înseamnă fiecare măsurătoare și cum poți construi lucruri în plus, tot pentru păstrarea diverselor tipuri de date. Google a încheiat un parteneriat cu „laboratorul pentru învățare publică” Exploratorium din California, pentru a crea diverse instrumente care să completeze aplicația. Acestea includ senzori accesibili și micro-telecomenzi, pe care fie poți să îi cumperi, fie poți să ți-i confecționezi singur.

Aplicația e disponibilă în magazinul Google Play și nu e destinată în exclusivitate copiilor, deși face parte din inițiativa Google de educare și învățare a celor mici.