Samsung Galaxy Note 7 în versiunea cu 6GB RAM există, dar nu vei pune mâna pe ea

Samsung Galaxy Note 7 în versiunea cu 6GB RAM există, dar nu vei pune mâna pe ea

Ultimul phablet al celor de la Samsung va fi disponibil și într-o versiune cu 6GB RAM.

Înainte de lansarea oficială, unul dintre cele mai răspândite zvonuri în legătură cu Samsung Galaxy Note 7 menționa includerea a numai puțin de 6GB RAM. Coreenii, însă, au considerat că 4GB sunt suficienți, dezamăgind în acest fel unii utilizatori care aveau așteptări prea mari. Acum, însă, un nou zvon menționează că am putea avea de-a face cu o nouă versiune Galaxy Note 7.

După cum scriu cei de la Slashgear, Samsung ar lucra în prezent la un phablet care include 6GB. Exisă însă și o veste mai puțin bună. Același zvon menționează că dispozitivul ar urma să fie disponibil în mod exclusiv pe piața din China. Telefonul a fost observat pe site-ul Geekbench, dar și pe site-ul Ministerului Tehnologiei Informației și Industriei din China.

Cât despre capacitatea de stocare, noul Galaxy Note 7 ar urma să beneficieze de nu mai puțin de 128GB. Ar fi al doilea din seria Note cu o asemenea capacitate, primul fiind acel Note 5 disponibil doar în Coreea de Sud anul trecut. Probabil vă întrebați de ce ar include Samsung atât de multă memorie, în condițiile în care nu există dovezi clare conform cărora un telefon ar avea nevoie de 6GB RAM.

Totul ar avea legătură cu percepția consumatorilor. Mulți producători din China deja oferă telefoane cu 6GB RAM, astfel că modelele cu 4GB RAM ar putea părea învechite. În ceea ce privește Samsung Galaxy Note 7, ar fi a doua decizie importantă asociată în mod direct cu percepția consumatorilor. După cum probabil știți deja, Samsung a ales să treacă peste denumirea Note 6, astfel încât phablet-urile sale să nu fie considerate inferioare telefoanelor din seria Galaxy S.

Samsung Galaxy Note 7 beneficiază de un display Super AMOLED de 5,7 inci, cu o rezoluție QHD. De partea de procesare se ocupă un procesor Qualcomm Snapdragon 820, care funcționează alături de 4GB RAM și același Android 6.0.1 Marshmallow pe care îl vedeți pe majoritatea terminalelor de top la ora actuală. Însă americanii vor fi singurii care vor beneficia de procesorul Qualcomm. România și celelalte piețe vor primi versiunea dotată cu procesorul octa-core Exynos 8890.

Citește și: