Noile procesoare AMD ar putea fi rivale de temut pentru modelele Intel

Noile procesoare AMD ar putea fi rivale de temut pentru modelele Intel

Conform unor noi informații, noua generație de procesoare AMD ar putea oferi performanțe remarcabile.

AMD pregătește de ceva vreme noua generație de procesoare, iar compania a promis că viitoarele modele vor oferi performanțe mult mai bune decât orice dispozitiv produs în ultimii cinci ani de zile. De asemenea, acestea ar trebui să fie capabile să concureze, în sfârșit, cu modelele produse de rivalii de la Intel. Inițial, nu foarte multe persoane au avut încredere în capacitatea companiei de a onora această promisiune, însă ultimele teste scot la iveală câteva lucruri foarte interesante.

Informațiile au apărut inițial pe site-ul WCCFTech, fiind apoi preluate de către cei de la ExtremeTech. Aceștia din urmă menționează foarte clar că nu ar trebui încă să ne formăm o idee clară în legătură cu procesoarele, din diverse motive. În primul rând, vorbim despre un singur benchmark, iar acestea nu au fost testate într-un mediu controlat. Mai mult decât atât, avem de-a face cu prototipuri, care, de obicei, oferă performanțe mult mai slabe decât produsul final.

Trecând peste asta, trebuie să știți că testele au fost efectuate cu o placă video RX 480. Din câte se pare, procesoarele din generația Zen au depășit în performanțe Intel Core i5-4670K, fapt care este cu atât mai important deoarece avem de-a face doar cu mostre care nu sunt gata de lansarea oficială pe piață. AMD a promis performanțe cu 40% mai bune oferite de Zen, iar testele indică o creștere cu 38% față de modelul FX-8350.

După cum probabil știți deja, în următorii ani, lucrurile s-ar putea schimba drastic pe piața procesoarelor. O organizație din care fac parte unii dintre cei mai mari producători de chip-uri din lume a eliberat un raport care dă de înțeles că legea lui Moore ar putea dispărea în următorii cinci ani de zile.

Intel a anunțat la începutul acestui an că va amâna lansarea procesoarelor construite pe baza tehnologie pe 10 nanometri, care ar fi trebuit să debuteze în 2016. Inițial, Skylake urma să fie succedat de către tick-ul Cannonlake, seria de procesoare care ar fi marcat trecerea către tehnologia pe 10 nanometri. Totuși, din cauza problemelor înregistrate atunci când a fost introdus Broadwell, Brian Krzanich, CEO-ul companiei, a anunțat că tick-ul a fost amânat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: