12 dec. 2016 | 11:20

Noile motociclete BMW vin cu specificații și prețuri surprinzătoare

ACTUALITATE
Noile motociclete BMW vin cu specificații și prețuri surprinzătoare

Ediția din 2016 a Progressive International Motorcycle Show este locul în care cele mai noi motociclete BMW și-au făcut apariția.

BMW Motorrad a prezentat două motociclete mici, dar care promit mult: 2017 G 310 R și 2017 G 310 GS. Modelul R preia liniile de la ”fratele mai mare”, S 1000 R, în vreme ce GS este varianta mai aventuroasă, fiind o imagine în miniatură a modelului R 1200 GS.

Aceste motociclete BMW vor fi produse în Bangalore, alături de TVS Motor Company, după un proces de design înfăptuit la Munchen. Prin aceste modele, BMW vrea să intre pe piețe inaccesibile până acum. prin prisma prețurilor ridicate ale modelelor clasice.

G 310 are cele mai mici motoare produse până acum de BMW, cu excepția modelului R2 din anii 1930. Astfel, BMW se poate alătura producătorilor europeni și japonezi, care au deja modele cu valori mici ale capacității cilinidrice.

Ambele modele de motociclete BMW au la bază noul motor de 313cmc, cu un singur cilindru și răcire cu lichid, având patru valve și sistem de injecție electronic. Motoarele produc 34 de cai putere. Aceste motociclete vor fi promovate la nivel mondial, deoarece se pot acomoda pe piețe diverse, rămânând eficiente la capitolul consum.

Modelul R oferă o poziție relaxată a motociclistului, comenzile fiind ușor de accesat. Pe de altă parte, GS evocă un spirit mai aventuros, așa cum remarcă și digitaltrends.com, oferind mai multe funcții de tip off-road.

Noile motociclete BMW propun și prețuri destul de accesibile pentru cei interesați. Astfel, G310 R va avea un preț de lansare de 4.995 de dolari, scopul producătorului fiind acela de a crea un vehicul cu prețul de sub 5.000 de dolari. Prețul modelului GS nu a fost încă anunțat, dar se va alinia, cel mai probabil, cu cel al prețului deja dezvăluit pentru modelul R.