Noaptea Muzeelor 2016: Cea mai lungă noapte dedicată științei, istoriei și artei

Noaptea Muzeelor 2016: Cea mai lungă noapte dedicată științei, istoriei și artei

Noaptea Muzeelor 2016 se desfășoară pe 21 mai, iar 27 de muzee și 22 de organizații culturale vor fi deschise la București. Evenimentul are loc în toată țara.

Bucureștenii se vor putea bucura, sâmbătă seara, de Noaptea Muzeelor 2016, un eveniment cultural mulțumită căruia cei interesați de istorie, artă sau știință vor putea vizita, gratuit, muzeele și instituțiile culturale din Capitală.  Și în restul țării, oamenii vor avea intrarea gratuită la muzee, galerii de artă, palate.

Organizatorii vin și cu o serie de premiere pentru Noaptea Muzeelor. Există o aplicație gratuită pentru telefoanele mobile prin platforma de storytelling digital izi.TRAVEL pe care sunt prezente deja multe dintre muzeele lumii, iar doritorii vor putea beneficia de tururi ghidate text&audio-video pe smartphone-uri.

Pe lângă expoziţiile permanente, vizitatorii vor putea participa la o serie de evinimente conexe precum concerte sau ateliere.

Noi vă recomandăm Noaptea Muzeelor. În cadrul Nopții Muzeelor, între 20.00 și 02:00, vizitatorii Casei Experimentelor vor avea la dispoziție spațiul expozițional pentru o durată de o oră fiecare grup de 60 de persoane, intrarea făcându-se fără rezervare, doar prin completarea unui tabel nominal. La fiecare oră se vor face show-uri demonstrative cu bobina Tesla și Generatorul Van de Graaff. În sala de Workshop-uri vor rula filmele Frontierele luminii și Înapoi la prima secundă.

Noaptea Muzeelor – un mic science center deschis de Noaptea Muzeelor între orele 20 și 02 – este locul perfect pentru cei care vor să le arate copiilor partea distractivă a științei. ”Scopul nostru este să împrietenim copiii cu științele, prin joc, să le explicăm lumea într-un limbaj simplu și amuzant. Credem cu tărie că ne adresăm tuturor persoanelor de la 2 la 99 de ani, deoarece joaca nu este doar pentru copii”, spun organizatorii.

Noaptea Muzeelor“Prof. Ing. Dimitrie Leonida” din Bucureşti îşi aşteaptă vizitatorii în data de 21 mai 2016, între orele 10:30-23:00 într-o călătorie prin universul lego dar şi al tehnicii. Pasionaţii de lego, sunt aşteptaţi să viziteze expoziţia temporară „Under Construction: Etajul 1”.