Nimeni nu înțelege arta: acești ochelari au ajuns accidental piesă de muzeu

Nimeni nu înțelege arta: acești ochelari au ajuns accidental piesă de muzeu

La Muzeul de Artă Modernă din San Francisco, vizitatorii au putu asista la o întâmplare amuzantă.

Se spune că, pentru multe persoane, arta modernă ar fi greu de înțeles. Din această cauză, de multe ori asistăm la situații în care oamenii găsesc o însemnătate ascunsă în lucruri extrem de banale. O astfel de întâmplare a avut loc de curând la Muzeul de Artă Modernă din San Francisco.

”După ce am ajuns, am fost impresionați de unele exponate și de unele picturi prezentate în încăperea uriașă. Cu toate acestea, unele obiecte de artă nu ne-au surprins. La un moment dat, am putut observa un animal împăiat pe o pătură gri și ne-am întrebat dacă oamenii erau, într-adevăr, atât de impresionați de acesta”, a declarat TJ Khayatan pentru cei de la BuzzFeed.

Astfel, tânărul de 17 ani a decis să efectueze un mic test pentru a afla adevărul. Dorind să afle dacă oamenii se vor holba și vor încerca să interpreteze într-un mod artistic orice este expus într-o galerie de artă, Khayatan a plasat o pereche de ochelari pe jos, după care s-a îndepărtat. Nu vorbim aici despre o pereche de ochelari care să impresioneze prin design, ci despre una cât se poate de banală.

Nu a durat foarte mult timp până când oamenii s-au adunat în jurul ochelarilor, pentru a-i poza. Crezând că au de-a face cu o operă de artă, aceștia se pare că păstrau o anumită distanță față de ”exponat”. Desigur, tânărul care a organizat totul a ținut să specifice foarte clar că nu a dorit să ironizeze arta modernă, ci doar să evidențieze comportamentul anumitor oameni.

După cum scrie și site-ul Independent, întâmplarea ne aduce aminte de situații amuzante din trecut, precum cea în care unor experți culinari le-a fost servită mâncare de la McDonalds fără să știe.

Citește și:
Etichete: