Nici medicii chinezi nu au încredere în transplanturile de corp

Nici medicii chinezi nu au încredere în transplanturile de corp

Un chinez vrea să efectueze primul transplant de corp din istorie.

China pare a fi țara în care unii medici sunt pregătiți să forțeze limitele eticii pentru a avea parte de realizări nemaiîntâlnite. În cazul de față, avem de-a face cu un pacient paralizat de la gât în jos de șase ani de zile. În vârstă de 62 de ani, Wang Huanming este unul dintre cei care s-au oferit voluntari pentru un transplant de corp în China.

Din câte se pare, faptul că unii doctori le oferă pacienților asemenea posibilități i-a alarmat pe experții din toată lumea, care atrag atenția asupra pericolelor implicate. Astfel, în cel mai rău caz, pacientul ar muri din cauza problemelor legate de nervi și coloana vertebrală.

Ren Xiaoping, cel care ar vrea să efectueze intervenția, a luat parte la primul transplant de mână din istoria Statelor Unite și își alcătuiește în prezent o echipă de medici. Planul său este simplu: mai întâi vor fi înlăturate capul pacientului și capul unui donator decedat. După aceea sunt legate vasele de sânge din capul recipientului de cele din corpul donatorului, este introdusă o placă de metal pentru stabilizarea gâtului, iar coloana vertebrală și nervii sunt acoperiți cu o substanță lipicioasă care are rolul de a ușura dezvoltarea lor. Într-un final, ar fi cusută pielea.

Însă atât doctorii din alte țări, cât și majoritatea experților chinezi, atrag atenția asupra faptului că reconectarea neuronilor este imposibilă odată ce coloana vertebrală a fost tăiată. Transplantele de acest gen nu este o posibilitate care a început să fie explorată de curând. Experimente în această privință au fost realizate chiar și în anii ’50, atunci când un chirurg rus a reușit să atașeze un al doilea cap pe corpul unui câine. De asemenea, în anii ’70, un chirurg american a reușit să transplanteze capul unei maimuțe pe corpul alteia.

De fiecare dată, problema a fost aceeași: cercetătorii nu au reușit să atașeze măduva spinării din corp de cea din cap. Pentru a ușura procesul, un doctor propunea anul trecut utilizarea de polietilenglicol în zona măduvei spinării și în injecțiile care vor fi administrate mai târziu. Mușchii și pielea ar fi legate, iar pacientul ar sta în comă pentru câteva săptămâni, timp în care măduva spinării trebuie stimulată cu ajutorul unor electrozi pentru a întări legăturile dintre nervi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNBC