Newyorkezii au rămas fără WiFi gratuit din cauza unui motiv ciudat

Newyorkezii au rămas fără WiFi gratuit din cauza unui motiv ciudat

Hub-urile LinkNYC, ce au fost gândite pentru a ajuta localnicii să beneficieze de WiFi gratuit atunci când planul de date le-a fost depășit, sau pentru a-și încărca telefonul la nevoie, și-au depășit scopul, și nu într-un mod pozitiv.

Au trecut opt luni de când proiectul de infrastructură LinkNYC a fost implementat în orașul New York, iar acum hub-urile nu vor mai oferi acces la WiFi gratuit utilizatorilor.

Echipa LinkNYC a declarat că are cunoștință despre faptul că unii utilizatori au monopolizat efectiv accesul la hub-uri, folosindu-se de acestea în moduri ”neadecvate” și împiedicând alte persoane să acceseze funcțiile disponibile, relatează digitaltrends.com.

Pe scurt, prea multă lume se folosea de acele chioșcuri pentru a accesa site-uri de pornografie.

”Hub-urile nu au fost niciodată concepute pentru a fi folosite în mod continuu și exclusiv de o singură persoană; în același timp, noi vrem să ne asigurăm că aceste hub-uri sunt accesibile și aduc valoare oricărei zone din New York City în care sunt instalate ”, adaugă echipa LinkNYC, ce remarcă faptul că cele mai frecvente abuzuri au fost înregistrate pe 8th Avenue.

Poziția echipei LinkNYC vine la scurt timp după ce Motherboard a publicat un raport propriu cu privire la observații făcute asupra hub-urilor. Aceștia au descoperit că mulți oameni ai străzii s-au instalat, practic, în fața hub-urilor, pentru a se folosi în mod continuu de funcțiile disponibile, în special de internet.

Analiza a arătat că în multe locuri, situația a degenerat, iar hub-urile au devenit locuri de adunare pentru persoane ce consumă alcool și droguri, ajungând la polul opus față de scopul inițial, acela de a ”îmbunătăți calitatea vieții” în oraș.

”Ca locuitori ai orașului New York, vrem să oferim cea mai bună experiență utilizatorilor Link”, declară echipa din spatele hub-urilor. De aceea, accesul la internet a fost oprit temporar, iar echipa caută acum soluții, precum introducerea unor limite de timp pentru acces. Toate celelalte funcții are hub-urilor rămân în continuare funcționale.

Citește și:
Etichete: