Nervana anunță căștile care vă fac fericiți, la propriu

Nervana anunță căștile care vă fac fericiți, la propriu

Deși majoritatea gadgeturilor premium se joacă cu sentimentele utilizatorului, doar Nervana trece această abilitate pe lista de specificații a produsului.

În principiu, experiența de audiție muzicală este descrisă aproape de fiecare ascultător ca fiind capabilă să genereze sentimente, indiferent dacă este de melancolie, tristețe, fericire și nu numai. O companie din Florida plănuiește însă să vă ofere doar sesiuni de fericire în momentul în care îi folosiți căștile.

Este vorba de Nervana, iar produsul ilustrat în imaginea de mai sus se pare că are abilitatea de a declanșa eliberarea de dopamină în creier. Dacă denumirea de dopamină vă este străină, aceasta face referire la un hormon ,,al fericirii” ce se eliberează natural în creier în momentul în care efectuați anumite activități care vă fac fericiți. Creația celor de la Nervana forțează acest fenomen într-un mod artificial, dar cu efecte similare sau identice.

,,Avem un dispozitiv ce trimite un semnal electric prin canalul urechii pentru a stimula eliberarea de dopamină în creier. Respectivul semnal electric este împerecheat cu muzică. Urmează ritmul muzicii și o face foarte plăcută. Printr-o cască de tip earbud conductivă, trimite un mesaj prin nervul vagus în urechea ta, care la rândul său trimite un mesaj către creier să elibereze dopamină, neuro-transmițătorul menit să te facă să te simți bine ce este generat în mod natural în creier.” Ami Branno – CEO-ul Nervana a făcut o treabă cât se poate de bună în a detalia modul în care funcționează căștile sale într-un interviu cu publicația Futurism.

Marea problemă a acestor cășți ține de nivelul de portabilitate. Deși se pot conecta la orice sursă de semnal, inclusiv un smartphone, o mare parte dintre abilitățile magice ale produsului sunt derivate dintr-un gadget un pic mai gros decât un telefon pe care trebuie să-l aveți în permanență cu voi. Căștile vor fi disponibil în următoarele luni la prețul de 300 de dolari.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI