NASA ar putea trimite din nou astronauți pe Lună

NASA ar putea trimite din nou astronauți pe Lună

NASA a luat recent decizia de a lansa o serie de colaborări cu mai multe companii private pentru a trimite instrumente științifice pe Lună.

Agenția spațială americană vrea ca astfel de transporturi să înceapă chiar anul viitor, iar NASA ia act de faptul că astfel de companii ar putea crea vehicule lunare. Acestea sunt semne care ne arată că americanii ar fi, din nou, interesați să exploreze Luna.

Este încă prea devreme să afirmăm că oamenii vor merge înapoi pe Lună, dar în această direcție se îndreaptă planurile agenției spațiale. Persoana aleasă pentru a transmite mesajul a fost John Guidi, directorul adjunct al diviziei de sisteme avansate de explorare, care face parte din divizia zborurilor spațiale cu astronauți. NASA cere informații cu privire la instrumente ce pot fi montate pe probe spațiale care să aselenizeze, astfel încât agenția să își poată umple lipsurile în materie de cunoștințe cu privire la satelitul natural al Pământului.

O companie privată deja a răspuns apelului lansat de NASA cu privire la un parteneriat public-privat: Moon Express are un program de explorare a Lunii și este creat pentru a extinde parteneriatul cu NASA, având ca scop oferirea unor probe spațiale ieftine, dar și a suportului tehnic necesar pentru misiuni de suprafață.

Moon Express lucrează cu guvernul Statelor Unite pentru a putea efectua operațiuni comerciale pe Lună – mai exact, vor să exploateze resurse. Conform site-ului oficial, ce discută despre descoperirea de gheață pe lună, compania susține că ”apa este petrolul sistemului solar, iar Luna a devenit o benzinărie în ceruri”, citează extremetech.com.

NASA vrea ca primele încărcături să ajungă pe Lună în intervalul 2017 – 2020, cel mai devreme, astfel că în următorul deceniu am putea fi martorii unei noi aselenizări.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: