Rusia și Europa vor să creeze baze permanente pe Lună

Rusia și Europa vor să creeze baze permanente pe Lună

Un nou proiect comun dintre Europa și Rusia dorește să readucă oamenii pe suprafața Lunii.

Agenția Spațială Europeană (ESA) și Agenția Spațială Federală din Rusia (Roscosmo) doresc să readucă oamenii pe suprafața satelitului natural al Pământului. Misiunea, denumită Luna 27, se va concentra pe vizitarea unei regiuni neexplorate de la polul sudic al Lunii.

Deși primele misiuni din cadrul Luna 27 vor fi robotizate, scopul principal constă în readucerea oamenilor pe Lună, dorindu-se ca aceștia să fie „cazați” în baze permanente construite pe suprafața satelitului natural.

Ne putem face o idee despre cum ar trebui să arate aceste baze, datorită imaginilor publicate de ESA. Designul acestora este creat de o firmă de specialitate, Foster and Partners, iar, potrivit acestora, structurile vor fi printate 3D.

O parte a misiunii se concentrează pe examinarea posibilității existenței apei înghețate la polul sudic al Lunii, datorită mediului înghețat și întunecat. Dacă s-ar găsi o astfel de resursă, oamenii de știință susțin că ar putea fi utilizată pentru crearea de combustibil pentru rachete sau un sistem de susținere a vieții pe Lună.

Potrivit celor de la Mashable, misiunea se va folosi de o nouă cameră care dispune de un sistem de ghidare prin laser, care va ajuta la descoperirea celor mai bune locuri pentru aterizarea în regiunea neexplorată.

Profesorul Igor Mitrofanov, de la Institutul de Cercetare Spațială din Moscova, a declarat pentru BBC că secolul 21 va fi acela în care spațiul va fi mult mai ușor de explorat, datorită noilor tehnologii. Misiunea celor două agenții este în lucru de ceva vreme, dar se pare că a venit timpul unei lansări.

Misiunea care va lua calea Lunii este programată să înceapă în cinic ani, iar ultimele aprobări din partea guvernelor ar trebui finalizare în decursul acestui an.

Citește și:
Etichete: