NASA a descoperit o ”gaură neagră” în Soare

NASA a descoperit o ”gaură neagră” în Soare

Cercetătorii din cadrul NASA au oferit și câteva detalii importante în legătură cu anomalia respectivă.

La prima vedere, imaginea publicată de cei de la NASA dă de înțeles că este ceva în neregulă cu Soarele. O gaură neagră în mijlocul unei stele ar fi suficientă pentru a pune pe gânduri pe oricine. Însă cercetătorii ne explică foarte clar că nu avem de ce să ne facem griji, pentru moment.

Astfel, suprafața aceea neagră neagră nu ar reprezenta altceva decât o gaură în atmosfera Soarelui, fenomen pe care NASA l-a observat de mai multe ori. Singura diferență este că de această dată avem de-a face cu un gol mult mai mare decât cele identificate în trecut. El a fost descoperit în prima parte a acestei luni cu ajutorul unui telescop special, care supraveghează în mod constant activitatea stelei.

Gaură coronală în Soare

Din câte se pare, până în ziua de azi cauzele producerii unei astfel de găuri coronale nu au fost identificate cu exactitate, însă există diferite teorii propuse de oamenii de știință.

Conform Wikipedia, găurile coronale sunt zone în care coroana solară este întunecată, mai rece decât în alte zone și are plasmă de o densitate sub medie din cauza nivelului redus de energie și gaze. Găurile se schimbă în mod constant datorită faptului că respectivă coroană nu este uniformă și pot da naștere unor vânturi solare. Acestea din urmă interacționează cu câmpul magnetic al Pământului, dând naștere unor furtuni geomagnetice care, la rândul lor, reprezintă cauza producerii aurorei boreale.

SDO, vehiculul spațial care a identificat ultimele găuri coronale, a fost lansat de NASA pentru a înțelege variațiile Solare și impactul lor asupra Pământului. De asemenea, are rolul de a determina modul în care câmpul magnetic al Soarelui este generat și cum este convertită și eliberată energia magnetică. Informațiile oferit de SDO ar putea să ne ajute să înțelegem modul în care vânturile solare ar putea influența dispozitivele de pe Pământ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Daily Mail