Acest site îți va arăta exact câți dintre aleși chiulesc în Parlament

Acest site îți va arăta exact câți dintre aleși chiulesc în Parlament

În ciuda faptului că nu avem nevoie de niște statistici extrem de detaliate ca să ne convingem că deputații României trag chiulul luni de zile din Parlament, site-ul www.multumesc.org ne face totuși această favoare neplăcută de a putea vedea la nivel săpțămânal cât de puțin s-au prezentat deputații români la ședințele de plen.

Luând fiecare membru al Camerei Deputaților în parte, site-ul multumesc.org oferă toate datele necesare pentru a-ți putea face o impresie generală despre cei care ar trebui să își ia activitatea în serios în plenul Camerei Deputaților și, așa cum știm bine, nu o fac.

Site-ul pune la dispoziție prezența aleșilor pe o durată de de 30, 90 și 365 de zile, inclusiv cea pe toată durata mandatului, unde cei interesați pot vedea exact când și cât au lipsit diferiți membri ai Camerei Deputaților de la îndeplinirea atribuțiilor publice. Primul lucru care frapează este gradul de absenteism din ultimele 30 și 90 de zile care, într-o majoritate covârșitoare, depășește 50%, în timp ce pe durata ultimelor 30 de zile absenteismul este unanim de 100%.

Dacă cei interesați vor să caute un deputat anume, aceștia îi pot introduce numele, județul sau partidul pentru a-i vedea statistice personale, o adresă de e-mail și, după caz, datele personale.

Pentru a vă face o impresie generală comparativă în privința gradului de absenteism între partide, site-ul oferă și o căsuță dedicată ratei de absențe per partid. Puteți observa că rata cea mai mare a celor care nu participă la ședințe este a celor independenți, în proporție de 46.1 %, în timp ce rata cea mai mică a absenteismului aparține Partidului Verzilor cu 18.4%. Cele doup partide mari, PSD și PNL, împart în mod ”onorabil” și egal numărul absențelor cu 38% și 35% pentru PNL și respectiv PSD. UNPR are cea mai mare rată de absenteism după cea a deputaților independenți, puțin deasupra PNL-ului, de 39%.

Evident, aceste statistici reflectă intenția motivată politic de a lipsi din plenul Camerei Deputaților în momente cheie când Parlamentul a dorit să blocheze sau să voteze anumite legi, însă impresia generală arată că această atitudine este una generalizată și nu doar un instrument tactic de blocare a unor legi.

De acum înainte știți unde să mergeți înainte să vă trageți de urechi aleșii când aceștia lipsesc cu lunile din Parlament.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: