Motivul pentru care Lenovo nu vrea să construiască telefoane cu Windows Phone

Motivul pentru care Lenovo nu vrea să construiască telefoane cu Windows Phone

Din câte se pare, nici chinezii de la Lenovo nu mai au încredere în sistemul de operare dezvoltat de Microsoft.

Conform unor informații publicate de cei de la Gartner recent, Windows Phone a fost al treilea cel mai popular sistem de operare mobil la nivel mondial în al doilea trimestru financiar al acestui an. La prima vedere, asta ar părea o realizare importantă pentru cei de la Microsoft. Uitându-ne, însă, peste cifre, ne dăm seama că lucrurile sunt mult mai complicate.

După cum era de așteptat, primul loc este ocupat de Android, aproximativ 298 de milioane de dispozitive vândute, în timp ce iOS se află pe locul 2, cu 44,4 milioane. De cealaltă parte, Windows Phone, cel care ocupă poziția a treia, nu s-a regăsit decât pe 1,97 milioane de dispozitive mobile. Diferența dintre acestea și principalele sisteme de operare de pe piață este atât de mare, încât nici chinezii de la Lenovo se pare că nu au încredere în șansele sale.

Astfel, în cadrul evenimentului Canalys Channel Forum 2016, Gianfranco Lanci, COO-ul Lenovo, a declarat că telefoanele companiei sale nu vor rula versiunea pentru mobil de Windows 10, deși versiunea pentru desktop-uri a devenit din ce în ce mai populară. Motivul este unul cât se poate de clar: chinezii nu sunt de părere că Microsoft se va dedica, pe termen lung, dezvoltării sistemului de operare.

”Nu avem telefoane cu Windows și nici planuri de a introduce un dispozitiv cu Windows Phone. Nu cred că este nevoie să lansăm un terminal Windows Phone și nu sunt convins că Microsoft va oferi suport pentru platforma aceasta în viitor”, a declarat Lanci. După cum menționează și Register, Lenovo nu este printre cei mai mari producători de telefoane mobile, însă lipsa lor de interes reprezintă, totuși, un semnal de alarmă. În ultimul sfert financiar, Windows Phone a crescut cu 2,5% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Citește și: