Milioane de conturi Google, afectate de aplicații malițioase

Milioane de conturi Google, afectate de aplicații malițioase

Câteva milioane de conturi Google au fost corupte de o serie de aplicații malițioase de Android, conform unei analize publicate de Check Point Software.

Sistemul de operare creat de gigantul din Mountain View pentru mobile a devenit din ce în ce mai sigur, iar pe Google Play nu prea mai găsești multe aplicații problematice. Din păcate, flexibilitatea aceleeași platforme a ajuns să stea la baza infectării cătorva milioane de conturi Google ce erau asociate unor smartphone-uri și tablete cu Android.

Totul pleacă de la niște aplicații malițioase ce sunt descărcate din afara magazinului Google. Acestea ajung să vă infecteze tableta cu un virus prin exploatarea unei vulnerabilități de securitatea grave în sistemului de operare. La scurt timp după, preiau complet controlul tabletei sau telefonului și, fără nici un fel de confirmare din partea proprietarului, încep să vă instaleze și alte programe la fel de bine intenționate.

Aplicațiile în cauză se ascund în spatele unor numele cât se poate de simple, precum Perfect Cleaner, WiFi Enhancer sau StopWatch. Cei care nu sunt foarte stresați în privința securității, le instalează, doar pentru a se trezi după câteva minute sau câteva ore cu multe alte programe instalate în fundal. Pentru ca situația să fie și mai gravă. Într-un astfel de set de circumstanțe, numele vostru de utilizator Google și parola aferentă sunt utilizate pentru publicarea de review-uri false la aplicațiile pe care tocmai le-ați instalat.

Googligan este numele troianului care provoacă toate aceste probleme, prin faptul că se ascunde în interiorul aplicațiilor malițioase. La ultimul inventar, viteza cu care Googligan infectează noi aparate este de 13.000 pe zi, iar ritmul pare să crească. Din nou, merită să rețineți, că nici o aplicație infectată cu acest troian nu este disponibilă pentru download din Google Play Store, datorită sistemului anti-malware al Google. Ca urmare, ar fi ideal să faceți un efort să nu mai descărcați nimic, cel puțin pentru o perioadă, din magazine de aplicații terțe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Ubergizmo