Miliardarii spun lucruri trăznite: zece citate care demonstrează că nu știu pe ce lume trăiesc

Miliardarii spun lucruri trăznite: zece citate care demonstrează că nu știu pe ce lume trăiesc

Tehnologia poate înșela chiar și cele mai luminate minți.

Evoluția sectorului tech este una extrem de greu de anticipat, iar din această cauză, pe parcursul timpului, unii dintre cei mai inteligenți oameni au fost înșelați. Vorbim aici despre oameni care au avut contribuții importante la formarea unor companii sau lansarea unor produse de succes, dar care nu au fost capabili să observe potențialul anumitor produse sau servicii.

Lista, alcătuită de către cei de la Business Insider, include nume foarte grele, precum Steve Jobs, Bill Gates sau Steve Ballmer. Să vedem astfel care sunt predicțiile făcute de aceștia, care nu s-au adeverit.

”Cred că există o piață mondială pentru cinci calculatoare”, afirma Thomas Watson, șeful companiei IBM, în anul 1943.

”500 de dolari? Complet subvenționat? Cu un abonament? Am zis că este cel mai scump telefon din lume. Și nu se adresează clienților din sectorul de afaceri deoarece nu are tastatură. Asta înseamnă că nu este un dispozitiv ideal pentru e-mail-uri”, a declarat Steve Ballmer în legătură cu introducerea primului iPhone.

”Peste doi ani, problema spam-ului va fi rezolvată”, spunea Bill Gates în 2004. Realitatea a fost extrem de diferită, iar cantitatea de spam de pe internet a scăzut sub nivelul din perioada aceea abia după aproximativ 12 ani.

”Mașinile zburătoare mai grele decât aerul sunt imposibile”. Afirmația aceasta îi aparține lui Lord Kelvin și a fost făcută în 1895. Kelvin era la acea vreme președintele Royal Society, cunoscută de asemenea sub numele de ”Societatea regală din Londra pentru îmbunătățirea cunoștințelor despre natură”.

”Nu există niciun motiv pentru care un individ ar avea un computer acasă” – Ken Olson, președintele Digital Equipment Corporation, 1977. Mai e ceva de zis aici?

”În curând vom cumpăra cărți și ziare pe internet. Da, sigur”, scria Clifford Stoll în cartea ”Silicon Snake Oil.

”Nu există nicio șansă ca sateliții spațiali să fie folosiți pentru a furniza servicii mai bune de telefonie, telegraf, televiziune sau radio în Statele Unite”, declara T. Craven, comisar din cadrul FCC (Comisia Federal de Comunicații).

”Pur și simplu nu sunt atâtea videoclipuri pe care vreau să le văd”, declara Steve Chen, unul dintre fondatorii YouTube. Cum să nu vrei să urmărești asta?

”Televiziunea nu va putea păstra nicio piață capturată mai mult de șase luni de zile. Oamenii se vor sătura să se uite la o cutie în fiecare noapte”, a declarat Daryl Znuck, co-fondator 20th Century Fox.

”Modelul de cumpărare de muzică pe bază de abonament este falimentar. Cred că poți să distribui A Doua Venire pe bază de abonament și nu vei avea succes”, spunea Steve Jobs într-un interviu din 2003.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: