08 nov. 2016 | 11:00

Microsoft vrea să te convingă într-un mod enervant să folosești browser-ul Edge

ACTUALITATE
Microsoft vrea să te convingă într-un mod enervant să folosești browser-ul Edge

Ca orice alt producător, Microsoft vrea să-i folosești produsele, doar că nu reușește să te convingă, ci mai rău te enervează când le aduce în prim-plan.

La începutul acestui an, Microsoft a reușit să-și enerveze utilizatorii, deoarece compania a devenit din ce în ce mai disperată în încercările de a convinge oamenii să facă upgrade sistemului de operare către Windows 10. Indiferent dacă sistemul de operare este sau nu o îmbunătățire față de ceea ce Microsoft oferea deja, nimănui nu îi place să fie bătut la cap pentru a face upgrade.

Microsoft este departe de a-și fi învățat lecția, deoarece a început să ofere reclame pentru propriul browser, în interiorul sistemului de operare.

Microsoft Edge este înlocuitorul clasicului Internet Explorer, dar a avut ceva probleme la lansare. Chiar dacă acesta are îmbunătățiri semnificative față de clasicul IE, asta nu i-a convins pe utilizatori să renunțe la vechile obiceiuri, aceștia descărcând, în continuare, Chrome, Firefox sau Opera, printre altele.

Compania crede că poate schimba acest trend introducând reclame în taskbar. Extremetech îl citează pe Brad Chacos, editor la PC World, care a descoperit o astfel de reclamă. Aceasta te anunță că te poți înscrie în programul Microsoft Rewards, și că poți câștiga puncte folosind browserul Edge.

Ce este și mai enervant este faptul că producătorii Windows nu consideră asta o reclamă. Pop-up-ul nu face parte din setările pentru sugestii al sistemului de operare. Reclama face parte din secțiunea ”tips & tricks” a Windows, iar aceasta poate fi dezactivată mergând în Settings -> System -> Notifications & Actions, iar aici trebuie să dezactivați opțiunea de ”tips, tricks, and suggestions”.

Microsoft mai oferă și alte tipuri de reclame cu privire la browser, spunându-ți, de exemplu. că browser-ul Chrome îți afectează bateria de la laptop. Nimeni nu spune că Microsoft n-ar trebui să facă reclamă browser-ului, dar ar trebui ca aceștia să găsească o modalitate mai puțin înșelătoare decât cea actuală.