Microsoft va vinde jocuri în format crossbuy, pentru Xbox și PC

Microsoft va vinde jocuri în format crossbuy, pentru Xbox și PC

Au trecut deja câțiva ani de când Sony a vândut jocuri de PlayStation în format crossbuy, pentru PlayStation 3 sau 4, cât și pentru PSP sau PS Vita. Microsoft se pare că vrea să facă același lucru pentru Xbox One și PC.

Ideea de crossbuy este una foarte atractivă pentru gameri. Aceasta se traduce printr-o singură achiziție a unui titlu ce poate fi jucat pe mai multe platforme, chiar și dacă este vorba de o consolă conectată la TV și un dispozitiv handheld, după modelul celor de la Sony. Pentru că rețeta este una de succes, oficialii Microsoft se pare că ne pregătesc ceva similar, cu o diferență foarte importantă.

O nouă secțiune intitulată crossbuy din Xbox Store pe Xbox One va include titluri pe care, dacă le achiziționați o singură dată, le puteți juca și pe un PC cu Windows 10. Momentan nu se știe dacă și salvările vor fi cross-platform, adică veți putea continua pe Xbox jocul de unde ați rămas pe PC, dar perspectiva este oricum una îmbucurătoare.

Ca un fel de confirmare oficială pe marginea acestui proiect, Microsoft a anunțat deja că achiziția Quantum Break, un joc la care se lucrează de câțiva ani, se va reflecta în primirea a două versiuni. Faceți precomandă la Quantum Break pentru Xbox One, iar versiunea de PC va intra gratuit în posesia voastră.

,,Va fi o funcție specifică platformei. Credem că este bine pentru gameri.” Phill Spencer, directorul Xbox a confirmat că această inițiativă nu se va rezuma doar la Quantum Break când a fost întrebat pe Twitter dacă lista de jocuri crossbuy va include și titluri dezvoltate de terți, nu doar creații Microsoft.

În definitiv, nu se știe dacă vom mai avea de așteptat câteva săptămâni sau câteva luni până când o secțiune crossbuy va fi inclusă în Xbox Store, dar aceea va fi integrată cu siguranță. Implementată cum trebuie și cu un număr important de titluri disponibile, aceasta s-ar putea să fie funcția care va aduce popularitatea Xbox One în fața PS4.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: