Microsoft permite utilizatorilor de Xbox, PlayStation și PC să se joace împreună

Microsoft permite utilizatorilor de Xbox, PlayStation și PC să se joace împreună
Horia Despa
16:24 15.03.2016

Microsoft a luat o decizie surprinzătoare. Pentru prima oară în 15 ani, gigantul din Redmond ”deschide„ consola Xbox, oferind utilizatorilor libertatea de a se conecta la toate marile platforme de gaming din lume.

Permițând utilizatorilor săi să se joace atât cu jucătorii pe PC-uri cât și cu cei pe PlayStation, Microsoft a surprins în mod radical industria jocurilor la GDC 2016. Consolele au căpătat notorietatea de a fi prin excelență sisteme ”inchise”. Orice modificare în programul său de operare, nu mai zic de piesele din interior, era complet interzisă, jucătorii pe Xbox sau PlayStation putând să se joace doar cu utilizatorii de console identice.

Microsoft a decis, însă, să elimine aceste limite extrem de dure, menționând că va susține cross-network play, sau jucatul în diferite rețele (în cazul Microsoft Xbox Live, iar în cazul PlayStation, PlayStation Network) oferind jucătorilor pe PC sau PlayStation șansa să se afle în același meci de multiplayer cu jucătorii de Xbox One. Primii care se vor conecta cu jucătorii de pe consolele Microsoft vor fi jutilizatorii de PC-uri, de vreme ce toți utilizează sisteme de operare Microsoft. Mai complicată va fi participarea jucătorilor pe PlayStation. Aceștia vor avea nevoie de acordul unanim și oficial al Sony de a colabora cu Microsoft în această inițiativă. Cum Sony și Microsoft sunt competitori e puțin probabil ca acest lucru să se întâmple foarte curând.

Unul dintre primele jocuri care se va bucura de această nouă conectivitate cross-network va fi Rocket League. Jocul deja oferă conectivitate între utilizatorii de PC-uri și cei de PlayStation 4, iar acum se pare că Microsoft vrea de asemenea o bucățică din această ”plăcintă”, susținând că va permite conectivitatea între jucătorii pe PC-uri și cei pe Xbox. E clar că în urma acestui anunț, Microsoft întinde și o mână de colaborare japonezilor de la Sony. Rămâne doar de văzut dacă va primi un răspuns pe măsură, sau va rămâne cu mâna întinsă.

Dacă Sony se va alătura celor de la Microsoft în a permite conectivitatea dintre cele două mari console, atunci problema alegerii consolei ”perfecte” pentru utilizatori va dispărea. Toți se vor putea juca împreună Call of Duty XVIII sau Destiny fără nici o problemă. Așadar, viitorul pare să fie din ce în ce mai conectat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI