Microsoft va introduce suportul pentru senzorii de amprente în Windows 10

Microsoft va introduce suportul pentru senzorii de amprente în Windows 10

Microsoft are de gând să introducă, într-un final, suportul pentru senzorii de amprente.

Au trecut aproape trei ani de zile de când Apple a introdus suportul pentru amprente pe telefoanele sale, odată cu lansarea modelului iPhone 5S. Ulterior, acesta a ajuns și pe Android, atunci când Google a lansat pe piață Android 6.0 Marshmallow. Din acel moment, Windows a rămas singurul dintre cele trei sisteme de operare majore care nu includea suportul nativ pentru senzori de recunoaștere a amprentelor.

Acum, Microsoft se pare că are de gând să repare această situație. După cum scrie și publicația Phonearena, faptul că Microsoft a luat această decizie a ieșit la iveală în timpul conferinței WinHEC. Astfel, avem motive să sperăm că următorul telefon al companiei din Redmond va fi unul care va include un senzor de amprente.

Microsoft suport amprente

În mod interesant, este specificat faptul că vor fi suportați atât senzorii incluși în terminal, cât și cei periferici. Potrivit publicației menționate mai devreme, primul terminal cu Windows 10 cu tehnologia respectivă a fost HP Elite X3. Telefonul este construit în jurul unui procesor Qualcomm Snapdragon 820 cu 4GB LPDDR3 și un spațiu de stocare de 64GB. Ecranul de pe HP Elite X3 este un Quad HD de 5,96 inci. Nu lipsește suportul pentru două SIM-uri, completat de un set complex de funcții specifice mediului de afaceri.

De asemenea, Microsoft ar putea abandona seria Lumia și ar urma să introducă un Surface Phone. În ultima perioadă, s-a vorbit din ce în ce mai multe despre terminal, iar la sfârșitul lunii aprilie am avut parte de o nouă serie de informații interesante. Astfel, viitorul dispozitiv ar putea avea o serie de specificații excepționale, care ar putea include un impresionant procesor Snapdragon 830 și nu mai puțin de 8GB RAM. Nu a fost prima oară când se sugerează că un terminal ar putea avea o cantitatea atât de mare de memorie, Samsung Galaxy Note 6 fiind subiectul unor zvonuri similare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: