Microsoft nu îți mai permite să setezi parole slabe

Microsoft nu îți mai permite să setezi parole slabe

Microsoft demonstrează încă o dată că securitatea este unul dintre cele mai importante aspecte ale Windows.

În fiecare început de an se publică un studiu legat de cele mai populare parole folosite online în anul anterior. Acesta este realizat de SplashData și folosește ca inspirație numărul foarte mare de parole care sunt postate online în urma unor diverse atacuri realizate de hackeri. În acest mod, anul trecut, au ajuns online peste două milioane de parole.

Lista celor de la SplashData, deși nu suferă modificări majore de la an la an, ar trebui să fie folosită ca inspirație pentru ceea ce trebuie să evitați să folosiți pentru a vă securiza conturile online. În ciuda acestui lucru, multe persoane nu țin cont de avertismentele experților în securitate și continuă să folosească parole precum ”123456” sau ”password”. Din fericire, Microsoft ține cont de acest top și a decis să implementeze o măsură extrem de interesantă pentru a-i ajuta pe utilizatori să se protejeze mai bine împotriva infractorilor din mediul online.

Astfel, în cazul în care un utilizator va încerca să seteze o parolă care se găsește în lista celor mai folosite sau în lista celor mai furate, Microsoft îl va obliga pe acesta să o schimbe. După cum scriu cei de la The Next Web, acest lucru se aplică doar în cazul conturilor Microsoft și Azure Active Directory. Astfel, în cazul în care parola aleasă este mult prea ușoară, oricare utilizator va vedea imaginea de mai jos.

parola usoara

De asemenea, Microsoft nu va renunța la modul ”lockout”, care se va activa în cazul în care un utilizator a introdus o parolă greșită de prea multe ori. Din câte se pare, în 54% dintre situațiile în care acesta se activează, un hacker încearcă să acceseze un calculator în mod ilegal. În 46% dintre cazuri, însă, utilizatorul a uitat parola. Pentru mai multe informații de la Microsoft în legătură cu modul în care puteți alege o parolă puternică, puteți accesa acest link.

Citește și: