Microsoft va include un nou feature în Windows 10: Apple îl oferă deja de doi ani

Microsoft va include un nou feature în Windows 10: Apple îl oferă deja de doi ani

În următorul update pentru Windows 10, Microsoft ar putea include un feature pe care Apple îl oferă deja de doi ani.

Atunci când a lansat iOS 8, Apple a introdus o serie de feature-uri interesante, printre care se număra și ”handoff”. Înainte acelei versiuni de iOS, utilizatorii care începeau redactarea unui document pe telefon, de exemplu, și doreau să continue să-l editeze pe Mac, erau nevoiți să-l salveze ca draft și apoi să aștepte sincronizarea. Odată cu introducere ”Handoff” și a contului de iCloud, aceștia nu au mai fost nevoiți să aștepte.

Microsoft Redstone Windows 10

Doi ani au trecut de atunci, iar Microsoft se pare că este pregătită să includă un feature similar în Windows 10. Astfel, cei care folosesc Windows pe mobil și pe laptop vor putea schimba rapid dispozitivele atunci când vine vorba de editarea unor documente. După cum puteți vedea în imaginea de mai sus, Microsoft ar putea oferi opțiunea ”Let Apps on your other devices launch apps and continue experiences” (permite-le aplicațiilor de pe celelalte dispozitive ale tale să lanseze aplicații pentru a continua experiențele).

Noua funcție ar urma să facă parte dintr-un update major, denumit Redstone, despre care s-a vorbit de luni de zile. Toate informațiile erau, însă, zvonuri, compania din Redmond confirmând oficial update-ul în urmă cu o lună de zile. S-a sugerat chiar că respectivul feature ar putea face parte din Project Rome, acesta din urmă reprezentând încercarea Microsoft de a conecta dispozitivele cu Windows.

The Next Web, însă, menționează că Project Rome ar putea fi mult mai ambițios decât atât. Asta deoarece s-ar dori stabilirea unor conexiuni prin Wi-Fi sau pe web, nu doar prin Bluetooth. Astfel, terminalele utilizate nu vor mai fi nevoite să se afle în aceeași cameră. Imaginea a apărut inițial pe Reddit, iar până în acest moment, Microsoft nu a oferit foarte multe informații în legătură cu acest subiect.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI