Microsoft reinventează Pinterest pentru ”salvarea” obiectelor reale

Microsoft reinventează Pinterest pentru ”salvarea” obiectelor reale

Cei care au fost vreodată curioși cum se poate reinventa rețeta din spatele Pinterest vor găsi răspunsul în această aplicație nouă de la Microsoft.

Pinterest s-ar putea să nu fie nici pe departe o rețea socială atât de populară precum Facebook sau Twitter, dar are un număr de utilizatori în continuă creștere care s-au obișnuit cu structura panourilor virtuale. Din păcate, Pinterest are o restricție importantă definită de modul în care funcționează.

Practic, fiecare așa numit Pin este de fapt o scurtătură către o locație web, indiferent dacă este vorba de un clip de pe YouTube, o imagine de pe Flickr, o rețetă de cocktail de pe Liquor.com sau rochie de seară de pe Amazon. Asta înseamnă că nu puteți regăsi lucruri reale, pe care le găsiți zilnic în jurul vostru pe Pinteres. Nu vă puteți salva sub forma unui panou de pin-uri colecția voastră de timbre sau de monezi.

Alternativa la Pinterest pentru obiecte reale vine de la Microsoft Garage, un centru de dezvoltare alternativ din cadrul companiei americane care încearcă marea cu degetul. Intitulat Thinga.me, momentan, noul serviciu vine sub forma unei aplicații ce funcționează doar pe iPhone și doar pe baza unei invitații. M-am înscris și eu la această adresă în speranța de a a experimenta Thinga.me, iar email-ul de confirmare a fost semnat de Microsoft Research, Cambridge.

În ceea ce privește utilitatea Thinga.me, depinde practic doar de voi la ce o veți folosi. Ideea din spate este însă una foarte simplă și eficientă. Vă creați un panou virtual nou în aplicație și vă definiți un fundal pentru acesta. După aceea, începeți să faceți fotografii la obiecte, iar programul le decupează automat și le pune pe raft. Rezultatul final este similar cu o bibliotecă pe care o aveți în casă și pe care țineți bibelouri. Prin prisma unui algoritm foarte bine pus la punct de decuperare, rezultate finale arată surprinzător de bine. La final, în mod evident, nu lipsesc opțiunile de partajare a colecțiilor și definirea lor prin diverse tag-uri. Rămâne să vedem dacă Thinga.me va deveni sau nu un succes pe termen lung.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Engadget