Microsoft nu va mai produce cea mai bine vândută consolă a sa

Microsoft nu va mai produce cea mai bine vândută consolă a sa

Microsoft a anunțat oficial că nu va mai produce Xbox 360.

Xbox 360 a fost prezentată pentru prima oară în urmă cu 11 ani și a rămas până în ziua de azi cea mai bine vândută consolă fabricată de Microsoft. Având în vedere vechimea ei, nu ar trebui să ne surprindă faptul că gigantul din Redmond a decis să nu o mai producă. Cu toate acestea, compania a anunțat că va vinde dispozitivele pe care încă le mai are pe stoc și va oferi în continuare suport utilizatorilor.

”Xbox 360 înseamnă mult pentru toți cei de la Microsoft. Și în ciuda faptului că am avut parte de rezultate bune, ne confruntăm cu realitatea din spatele producerii unui dispozitiv vechi de 10 ani de zile. De aceea am luat decizia de a opri producția de console Xbox 360. Le vom vinde pe cele aflate pe stoc, disponibilitatea acestora fiind variabilă, în funcție de țară”, scrie într-un comunicat oficial Microsoft.

Chiar și așa, deținătorii de Xbox 360 vor avea acces la Xbox Live, iar serverele vor rămâne online. Xbox 360 a făcut parte din cea de-a șaptea generație de console, concurând cu PlayStation 3 și Nintendo Wii. Aceasta din urmă a fost de departe cea mai populară, cu peste 100 de milioane de modele vândute, în timp ce Microsoft a reușit să vândă aproximativ 84 de milioane de console Xbox 360. Asta în condițiile în care debutul lor pe piață a fost unul extrem de dificil, un număr mare de utilizatori având de-a face cu acele erori cunoscute acum drept ”Red ring of death”.

Vânzările de Xbox 360 au fost publicate până în luna iunie a anului 2014. După aceea, Microsoft a încetat să mai facă acest lucru, motivul principal fiind lansarea noii generații de console, care avusese loc cu un an în urmă. În încercarea de a-i convinge pe utilizatori să facă pasul către Xbox One, Microsoft a introdus recent și compatibilitatea cu jocurile vechi.

Citește și: