Microsoft nu va mai porta aplicații de pe Android prin Project Astoria

Microsoft nu va mai porta aplicații de pe Android prin Project Astoria

După ce a evoluat cu probleme și cu rezultate minime, Microsoft a decis să termine proiectul său propriu de portare a aplicațiilor de pe Android, Project Astoria.

Dacă v-ați aștepta ca decizia gigantului din Redmond să simbolizeze încetarea eforturilor Microsoft de a mai porta aplicații de pe Android pe Windows 10, vă înșelați. Dacă Project Astoria a fost aruncat la coșul de gunoi al proiectelor eșuate, Microsoft a decis să meargă mai departe cu Xamarin, firmă cumpărată acum câteva zile, specializată în portarea de aplicații cross-platform.

Project Astoria a fost un proiect început de Microsoft pentru a garanta o portare cât mai fluidă a aplicațiilor de pe Android pe Windows 10. Totuși, în momentul în care Xamarin a fost cumpărat, semnalul a fost cât se poate de clar că zilele lui Project Astoria sunt numărate. Nu același lucru se poate spune despre Windows Bridge, proiectul care se ocupă de portarea aplicațiilor de iOS pe Windows 10. Conform unei postări pe Windows Blog, Kevin Gallo de la Microsoft scrie: ”Am fost foarte atenția la rezultatele [lui Project Astoria] și am decis să ne concentrăm eforturile asupra lui Windows Bridge pentru iOS și să folosim un singur ”pod” pentru a aduce codurile aplicațiilor de pe telefoanele Android și iOS pe toate aparatele bazate pe Windows 10, inclusiv Xbox-urile și PC-urile.”

În postarea sa pe Windows Blog, Kevin Gallo a menționat de mai multe ori Xamarin, spunând că dezvoltatorii pot folosi uneltele oferite de noua firmă, inclusiv o bună bucată din codul lor C# construit pentru portarea aplicațiilor pe mai multe platforme.

Așadar, este foarte posibil ca în curând să vedem din ce în ce mai multe aplicații de pe Android să-și facă apariția și pe Windows Mobile 10 aducând, poate, o briză de aer proaspăt într-un sistem de operare care moare pe zi ce trece.

Citește și: