Microsoft garantează în viitor tastaturi de mobile inteligente, prin achiziția SwiftKey

Microsoft garantează în viitor tastaturi de mobile inteligente, prin achiziția SwiftKey

Microsoft are chef de cumpărături. După ce a cumpărat Sunrise și Wunderlist o nouă companie intră în coșul de cumpărături al Microsoft, care să garanteze implementarea a noi tehnologii pentru tastaturile telefoanelor gigantului din Redmond.

Conform Financial Times, se pare că Microsoft a achiziționat SwiftKey, compania care a dezvoltat Clarity Keyboard pentru Android, o aplicație care poate corecta fraze întregi introduse de utilizator. Înainte de a fi cumpărată de Microsoft, SwiftKey ajunsese să corecteze propozitțiile pe care le scriai prin intermediul unui AI bazat pe tehnologia rețelelor neuronale, o tehnologie asemănătoare cu cea folosită de Google Translate, care dă sens propozițiilor pe care le traduce, sau în cazul SwiftKey, pe care le scrii.

Prețul pe care Microsoft l-a plătit pentru a achiziționa SwiftKey a fost de 250 de milioane de dolari, o sumă extrem de modică pentru bugetul Microsoft față de ce fel de beneficii ar aduce companiei pe termen lung. Tehnologia dezvoltată de SwiftKey ar putea fi pe viitor implementată în tastatura Microsoft deja existentă numită Word Flow.

Gigantul din Redmont se așteaptă ca aceasta să fie un adevărat succes după ce va fi implementată pe iPhone-uri, tehnologia din spatele ei fiind ulterior îmbunătățită și mai mult odată ce sistemul celor de la SwiftKey va fi introdus în Word Flow.

Din păcate pentru fanii SwiftKey de pe Android, vestea nu e foare bună. Microsoft are tendința să desfințeze treptat companiile pe care le achiziționează șă să le dizolve în proiectele și tehnologiile pe care deja le deține. Dacă va mai rămâne ceva din ceea ce va plăcut la Swift Key, atunci cu siguranță veți găsi acel ceva doar în versiunile viitoare de Word Flow.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: