Microsoft elimină cel mai controversat feature din Windows 10

Microsoft elimină cel mai controversat feature din Windows 10

Microsoft a confirmat că va elimina controversatul feature denumit WiFi Sense.

În cazul în care nu ați folosit încă WiFi Sense, trebuie să știți că acesta avea rolul de a le permite oamenilor să se conecteze automat la hotspot-uri sugerate și la rețele WiFi distribuite de către persoanele din lista de contacte. Practic, acestea ofereau informațiile necesare pentru accesarea rețelei, un lucru care a reușit să stârnească unele reacții negative în momentul anunțului oficial. Acum, Microsoft a decis că este vreme să elimine feature-ul în totalitate.

”Costurile asociate cu actualizarea codului necesare pentru a menține feature-ul activ, alături de utilizarea și cererea reduse au eliminat rostul oricărei investiții ulterioare. Desigur, trebuie să știți că WiFi nu publică parola propriu-zisă la rețeaua WiFi, ci o versiune criptată a acesteia. Dar chiar și așa, orice contact care se află suficient de aproape de router va avea acces instant la rețea dacă WiFi Sense este activat. Iar aici avem parte de altă problemă. Microsoft nu i-a informat clar pe utilizatori că, atunci când sunt de acord cu condițiile de instalare expres a sistemului de operare Windows 10, WiFi Sense va fi activat încă de la început.

După cum au spus unii utilizatori, feature-ul era util, din punct de vedere teoretic, însă, în realitate, riscurile de securitate erau mult prea mari. În prezent, Windows 10 este instalat pe mai mult de 300 de milioane de dispozitive din toată lumea. La sfârșitul lunii martie, numărul acestora era de 270 de milioane. Asta înseamnă că în doar o lună, Windows 10 a ajuns pe alte 30 de milioane de sisteme. Realizare este, într-adevăr, una remarcabilă chiar și pentru o companie de talia Microsoft.

Windows 10 s-a diferențiat de celelalte sisteme de operare lansate de companie prin două aspecte extrem de importante. Pe de o parte, acesta a fost disponibil sub forma unui upgrade gratuit pentru toți cei care dețineau Windows 7, Windows 8 sau 8.1 cu licență. Pe de altă parte, sistemul are parte în mod constant de upgrade-uri, astfel că utilizatorii nu sunt nevoiți să aștepte perioade îndelungate pentru a primi feature-urile pe care le doresc.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: