20 sept. 2016 | 07:02

Microsoft Band ar putea ajuta bolnavii de epilepsie

ACTUALITATE
Microsoft Band ar putea ajuta bolnavii de epilepsie

Brățara Microsoft Band ar putea ajuta bolnavii ce suferă de epilepsie, oferindu-le informații cruciale despre posibilitatea unei crize.

Microsoft a lucrat alături de cinci companii și centre universitare pentru a crea un nou program, cunoscut sub numele MyCareCentric. Noua aplicație creată pentru Microsoft Band se va folosi de inteligența artificială pentru a analiza crizele de epilepsie ale pacienților ce poartă o astfel de brățară, urmând să învețe care sunt semnele ce indică o nouă criză și avertizând utilizatorii despre aceasta.

Microsoft Band și MyCareCentric sunt deja folosite de o serie de pacienți ce suferă de epilepsie, oferind astfel medicilor acces rapid și facil în vederea tratamentului imediat. Senzorii din Band urmăresc ritmul cardiac, conductivitatea pielii, mișcarea, temperatura corpului dar și somnul pacienților.

Partea interesantă abia acum urmează: inteligența artificială ajută programul să înțeleagă momentele în care cineva are o criză. Mai departe, poate folosi datele din timpul și dinaintea crizei pentru a putea avertiza pacientul cu privire la o criză iminentă. Microsoft Band poate transmite alerte și către membrii familiei pacientului. De asemenea, faptul că brățara poate fi purtată non-stop ajută persoanele și dacă o criză nocturnă va avea loc.

Datele obținute de brățară pot fi trimise către medic fără ca pacientul să mai ajungă la spital. MyCareCentric devine astfel util pentru persoanele ce vor să înțeleagă mai bine epilepsia și ce pot face pentru a-și îmbunătăți stilul de viață. Există chiar speranța că anumite persoane vor putea trece chiar complet peste crizele de epilepsie.

Microsoft Band, în special varianta originală a brățării, a fost apreciată pentru capacitățile sale software, dar criticată în același timp pentru design-ul nu foarte inspirat, ce i-ar putea incomoda pe unii utilizatori.

Proiectul MyCareCentric nu este singurul de acest fel. Epilepsy Combat este un proiect inițiat în 2015 de doi tineri români, acesta bazându-se tot pe o brățară de fitness, Mio Alpha.