Micron testează primele plăcuțe de memorie de tip GDDR5X

Micron testează primele plăcuțe de memorie de tip GDDR5X

Memoriile GDDR5 sunt omniprezente în toate plăcile grafice. Acestea găzduiesc cea mai avansată tehnologie de stocare de date în formatul memoriilor volatile. GDDR5X sunt următorul pas în dezvoltarea faimoaselor plăcuțe cu rată mare de transfer de date, după GDDR5.

Recent, Micron a decis să testeze noua generație de plăcuțe de memorie în format GDDR5. Numite GDDR5X, acestea vor înlocui în curând plăcuțele GDDR5 deja existene în plăcile grafice din prezent, lăsând loc memoriilor HBM și HBM 2 dezvoltate de SK Hynix să fie prezente pe plăcile grafice vârf de gamă ale celor de la AMD și Nvidia.

Conform celor de la Anandtech, primele plăcuțe de memorie de tip GDDR5X vor purta numărul ‘MT58K256M32JA’, vor avea o capacitate de 1GB și se estimează că vor oferi viteze de transfer de 10 Gb/s, 11 Gb/s și 12 Gb/s în format quad data rate.

Așa cum era de așteptat, noile plăcuțe GDDR5X sunt bazate în mare parte pe formatul plăcuțelor de tip GDDR5 și oferă rate de transfer ridicate, opțiuni îmbunătățite pentru stocarea de informații și vor face o economie de curent mai bună în timpul operațiunilor. Pentru că au același format fizic, noile plăcuțe GDDR5X vor putea fi, de asemenea, instalate extrem de ușor în locul plăcuțelor GDDR5 existente pe circuitele imprimate ale plăcilor grafice.

În acest moment, se speculează că noile memorii vor face parte din viitoarele generații de plăci grafice AMD Polaris și Nvidia Pascal ce urmează să fie lansate în acest an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: