Memele sunt mai populare decât Iisus pe Google

Memele sunt mai populare decât Iisus pe Google

Ai auzit vreodată de internet? Dacă da, în calitate de om care trăiește în anul 2016, nu ai cum să nu știi ce sunt „memele”. Iar dacă nu știi, ce faci cu timpul tău petrecut pe internet?

Lăsând puțin gluma la o parte, adevărul e că memele chiar au devenit un fel de religie a internetului. Dacă mai avea cineva vreun dubiu, statisticile Google Trends îl vor anula: interesul oamenilor față de poze cu mesaje amuzante l-au depășit pe cel față de Iisus.

Google Trends monitorizează cât de des este căutat un anumit termen, iar, oficial, „memes” l-a depășit pe „Jesus” anul acesta, undeva prin august. Nu am fi observat dacă Dominik Salonen nu ar fi publicat informația pe Twitter, pe un ton cât se poate de glorios:

Am fost curioși să vedem cum stau lucrurile și în România, având în vedere că memele au prins foarte mult teren în ultimii ani, iar internauții pot găsi oportunități de creare de meme-uri pentru orice fenomen câtuși de puțin popular. Aparent, și la noi, imaginile umoristice sunt mai căutate decât Iisus:

google-trends-meme-si-iisus

Totuși, se poate observa că numărul căutărilor cu Iisus cresc în perioada sărbătorilor precum Paștele sau Crăciunul, așa că domnia meme-urilor nu are o stabilitate foarte mare. În orice caz, e interesant să vedem statistic cât de mare e fixația tuturor pentru pozele umoristice, care se împrăștie pe internet la fel de rapid precum bârfele într-un liceu.