Medaliile de la Jocurile Olimpice din 2020 vor fi create din aur reciclat din electronice

Medaliile de la Jocurile Olimpice din 2020 vor fi create din aur reciclat din electronice
12:30 25.09.2016

Organizatorii următoarei ediții a JO speră ca medaliile oferite la Jocurile Olimpice din 2020 să fie realizate din metale reciclate din device-uri.

Jocurile Olimpice din 2020 vor avea loc în Japonia, țară care are planuri mari pentru această ediție. Japonia este una dintre națiunile care au cele mai multe gadget-uri pe cap de locuitor, iar metalele prețioase din device-uri sunt, de asemenea, în cantități însemnate. 16% din aurul din întreaga lume și 22% din argintul planetei se află în dispozitivele electronice japoneze.

Ideea de a folosi materiale reciclate pentru medaliile din 2020 a fost discutată pentru prima dată în iunie, la o adunare cu privire la eveniment. Această întâlnire a reunit o serie de lideri guvernamentali, reprezentanți ai mai multor companii japoneze, dar și organizatorii Jocurilor Olimpice.

În cadrul adunării, organizatorii au cerut firmelor să vină cu o idee prin care reciclarea să fie efectuată la un nivel ridicat, iar cetățenii să fie încurajați să doneze device-uri pe care nu le mai folosesc.

”Conștientizarea de către public este importantă; astfel pot fi crescute cantitățile de deșeuri electronice pe care le colectăm și reciclăm”, afirmă Takeshi Kuroda, președintele ReNet Japan Group. ”Reciclarea este deja destul de răspândită în Japonia pentru foarte multe categorii de produse, inclusiv pentru cutii de lapte și dopuri de plastic. Avem nevoie în primul rând de un sistem ce va ajuta cetățenii să trimită rapid către reciclare device-urile pe care nu le mai folosesc”, relatează digitaljournal.com.

Aproximativ 650.000 de tone de deșeuri electronice sunt generate anual, în Japonia. Țara are legi care asigură colectarea și reciclarea de deșeuri, inclusiv de electronice. Cu toate acestea, doar aproximativ 100.000 de tone de deșeuri electronice sunt reciclate. Ministrul Mediului din Japonia a cerut în repetate rânduri prefecturilor să încurajeze cetățenii să recicleze cel puțin 1kg de deșeuri electronice pe an, dar în multe zone de-abia s-a atins limita de 100g pe cap de locuitor.

Reciclarea s-a folosit și în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio, peste 30% din argintul folosit în medalii provenind din oglinzi și din folii pentru radiografii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: