26 feb. 2016 | 12:11

Masquerade este aplicația care face din selfie-uri un prilej de distracție

ACTUALITATE
Masquerade este aplicația care face din selfie-uri un prilej de distracție

Deși există deja aplicații care modifică și editează selfie-urile pe care le faci, Masqureade este probabil una dintre puținele aplicații care folosesc algoritmi de detecție a feței umane pentru augmentarea selfie-urilor cu efecte amuzante.

Masqurade este o aplicație pentru iOS care folosește o tehnologie de tip Face Tracking pentru a augmenta filmele în stil selfie cu efecte amuzante 3D. Aplicația este destul de flexibilă încât să permită implementarea tehnologiei de efecte 3D augmentative chiar și în chaturile video între prieteni. Filtrele 3D, și nu numai, sunt aplicate în timp real înainte ca filmulețul live să fie trimis către un server și apoi la un alt client.

Masquerade oferă de asemenea și un SDK open-source care să permită dezvoltatorilor să urce în magazinul online al produsului orice filtru ar dori ca apoi să-l comercializeze. Acestea se vor găsi în magazinul Filters Store în fișierul de filtre publice.

Masquerade speră ca Filters Store să devină atracția principală a aplicației unde lumea să încerce un număr imens de filtre customizate atunci când se distrează filmându-se cu telefonul.

Chiar și așa, atracția principală va fi aplicația MSQRD, un program în care poți testa și stoca local toate efectele pe care le dorești înainte de a le activa în ședințele de chat în grup. Filtrele vor fi organizate pe categorii așa încât utilizatorii să le poată accesa ușor.

Nu în ultimul rând, Masquerade vine de asemenea cu un editor care va permite celor pasionați de modelare 3D să creeze rapid și ușor filtre pe care apoi le vor putea urca în Filters Store.

Dacă îți place să ”porți” o altă față atunci când vorbești live cu mai mulți oameni, sau pur și simplu îți place să faci modelare 3D pe care apoi s-o vinzi prin intermediul magazinului din interiorul aplicației, poți vedea cum ți se pare Masquerade AICI.