Mașinile autonome Google ar putea fi lansate în etape

Mașinile autonome Google ar putea fi lansate în etape

Unii clienți ar putea avea acces mult mai rapid la mașinile autonome Google decât alții.

În cazul în care te numeri printre cei care așteaptă cu nerăbdare lansarea mașinilor autonome de la Google, atunci probabil nu vei fi fericit să afli că ai putea avea parte de ele mult mai târziu decât te-ai fi așteptat. După cum scrie site-ul IEEE Spectrum, în anul 2011, Google a declarat că să așteaptă să creeze o mașină autonomă care poate rula în orice loc în care o mașină poate circula legal” în viitorul aproapiat, iar majoritatea oamenilor au crezut că este vorba de aproximativ 5 ani de zile.

Ulterior, în anul 2014, Chris Urmson, cel care se află la conducere în cadrul proiectului, a declarat că își dorește să creeze o mașină complet autonomă până la finalul deceniului. Dar de curând, în cadrul evenimentului SXSW, Urmson a nu a mai fost atât de optimist. Conform declarațiilor sale, ar putea trece chiar 30 de ani până când unii clienți să aibă acces la mașinile autonome Google. Asta deoarece astfel de vehicule sunt mai ușor de construit pentru șosele bune și pentru zone călduroase.

”Cât de rapid poți să le livrezi oamenilor acest lucru: Dacă citești ziarele, vei cedea că poate va fi vorba de trei ani, poate va fi vorba de 30 de ani. Eu sunt aici pentru a vă spune sincer că adevărul este undeva la mijloc”, a afirmat Urmson. Acesta a continuat prin a confirma că tehnologia va fi lansată în etape. Abia după ce vor fi siguri că mașinile se descurcă în zonele cele mai favorabile, se vor concentra și asupra celor mai dificile. Cel mai probabil, România se încadrează în cea din urmă categorie, așa că vom mai avea de așteptat până vom vedea vehiculele Google la noi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI