Lingura de pe Marte reaprinde teoriile vânătorilor de OZN-uri

Lingura de pe Marte reaprinde teoriile vânătorilor de OZN-uri

Comunitatea științifică este preocupată de subiectul vieții de pe Marte, dar alții au întrebări ceva mai ciudate despre acest subiect.

Pentru majoritatea oamenilor de știință, subiectul Marte cuprinde întrebări de tipul ”există dovezi ale vieții de pe această planetă?”, însă sunt și alții care se întreabă dacă ”civilizațiile trecute de pe Marte mâncau supă”.

Contul de YouTube UFO Hunter arată că, într-una din imaginile surprinse de rover-ul Curiosity, apare ceea ce ar putea fi o lingură. Imaginea a fost făcută de rover în luna mai, iar descoperirea acestei presupuse forme de civilizație a apărut foarte recent.

În videoclip, sunt prezentate mai multe cadre apropiate ale formațiunii asemănătoare cu o lingură, pe un fundal sonor ”extraterestru”. În descrierea videoclipului se speculează că acesta ar putea fi o rămășiță a unei civilizații extraterestre, arată cnet.com.

Cu toate că o asemenea descoperire ar fi una majoră, nu trebuie să ne bucurăm prea tare, deoarece avem și o explicație simplă pentru această ”lingură”. Oamenii au tendința de a asocia forme cunoscute unor obiecte pe care le întâlnim în viața de zi cu zi, fenomenul fiind cunoscut ca pareidolia. Același fenomen se aplică și în cazul fețelor din diverse obiecte pe care le vedem.

Aceasta, însă, nu este prima așa-zisă lingură descoperită pe Marte. Și la sfârșitul lui 2015, o știre asemănătoare a apărut, vorbind atunci despre un tacâm care părea să leviteze, creând o umbră pe sol.

Cel mai clasic exemplu de pareidolia când vine vorba de Planeta Roșie este cel al unei fețe sculptate, surprinsă de sonda spațială Viking 1, în 1976. O nouă fotografie, din 2001, ne arată însă că nu este vorba decât de un joc de umbre.

Citește și: