LG repară o vulnerabilitate importantă de pe dispozitivele G3

LG repară o vulnerabilitate importantă de pe dispozitivele G3

Posesorii de LG G3 au avut parte, de curând, de un update care a înlăturat o vulnerabilitate importantă a dispozitivelor.

De curând, cei de la LG au lansat un patch pentru Smart Notice, unul dintre serviciile oferite de compania din Coreea de Sud. După cum scrie site-ul Phonearena, acesta furnizează notificări recente într-un stil similar celor afișate de asistentul personal Google Now. Smart Notice se găsește pe toate modelele LG G3, iar în cazul în care nu aveți încă instalată aplicația, trebuie să știți că producătorul coreean a distribuit-o pentru a rezolva o vulnerabilitatea importantă a dispozitivelor sale.

Bug-ul, denumit SNAP, a fost descoperit de către Liran Segal și Shachar Korot, doi cercetători israelieni în domeniul securității online. Problema este elgată de faptul că Smart Notice nu validează datele afișate utilizatorilor. În acest condiții, nu este nevoie decât salvarea unei notificări de către un utilizator, iar hackerul va avea posibilitatea de a fura date confidențiale, de a efectua operațiuni de phishing și de a provoca erori în sistemul de operare.

Din câte se pare, singurul model care este afectat în acest moment de vulnerabilitatea ”SNAP” este flagship-ul G3, deși, între timp, LG a mai lansat și modelul G4. Angajații companiei susțin că nu au avut parte până acum de situații în care hackerii au exploatat bug-ul. Însă faptul că patch-ul a apărut la atât de puțin timp după semnalarea problemei sugerează că am fi putut avea de-a face cu o situație mult mai serioasă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: