LG reinventează senzorii de amprente pentru smartphone-uri

LG reinventează senzorii de amprente pentru smartphone-uri

Cu toate că iPhone 5S nu a fost primul smartphone dotat cu un senzor de amprente, nu putem nega impactul pe care acesta l-a avut asupra producătorilor de telefoane.

Toate vârfurile de gamă de anul acesta sunt dotate cu senzori de amprente și chiar și smartphone-urile mid-range au început să implementeze astfel de hardware.

Până acum, producătorii le-au implementat în butoane și le-au plasat sub ecrane sau pe spatele telefoanelor, dar LG propune o alternativă mult mai estetică și la fel de practică.

Compania a anunțat că a dezvoltat un senzor de amprente care ocupă numai 0,03 milimetri.

Acesta va putea fi implementat sub sticla care acoperă display-ul, fără să mai fie nevoie de butoane dedicate sau de alte elemente care le-ar putea da bătăi de cap designerilor

Pe lângă partea de estetică, LG susține că noul tip de senzor de amprente va permite construirea de smartphone-uri rezistente la apă, va fi mai rezistent la zgârieturi (stând sub sticla Gorilla Glass) și va putea fi defectat mult mai greu.

Compania nu a anunțat oficial când producătorii vor primi acces la noua tehnologie și nici când va implementa senzorul pe propriile sale telefoane, dar un reprezentant a declarat, pentru Korea Times, că LG se află în discuții cu alte companii pentru a comercializa tehnologia ”anul acesta”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: