LG promite încărcare wireless la fel de rapidă ca cea prin cablu

LG promite încărcare wireless la fel de rapidă ca cea prin cablu

Încărcarea wireless există de ceva timp și, cu toate că, în teorie, este o funcționalitate foarte practică, în realitate are câteva probleme. În primul rând, va trebui să cheltui ceva bani în plus pe un astfel de încărcător iar, în al doilea rând, telefonul trebuie să stea mai mult pe el decât ar sta conectat la cablu. Această ultimă problemă pare să fi fost rezolvată de LG.

Compania sud-coreeană tocmai a anunțat un nou modul pentru încărcătoarele wireless care va permite telefoanelor să se încarce la fel de repede ca atunci când sunt conectate la încărcătoarele clasice.

LG susține că noua tehnologie wireless va aduce un smartphone la 50% din capacitate în numai 30 de minute. Aceeași viteză de încărcare o vedem și la telefoanele Samsung Galaxy S7 și S7 Edge, dar prin cablu.

Modulele vor putea fi implementate în noua generație de încărcătoare wireless, iar producția lor va începe spre finalul acestui an.

LG spune că tehnologia nouă de încărcare wireless va fi compatibilă cu numeroase smartphone-uri existente deja pe piață. Încărcătoarele vor avea o putere de 15W, dar vor integra și un modul capabil să transmită energie la 9W, pentru a mări compatibilitatea.

Având în vedere că cel mai nou vârf de gamă de la LG, adică modelul G5, nu dispune de încărcare wireless, putem presupune că smartphone-urile viitoare ale companiei vor avea această funcționalitate.

Citește și: