Lenovo Vibe S1 Lite este, practic, un telefon pentru selfie-uri și atât

Lenovo Vibe S1 Lite este, practic, un telefon pentru selfie-uri și atât

Micul blitz de lângă camera de pe spatele telefonului este drag tuturor celor avizi de selfie-uri la petreceri, concerte sau a celor care pur și simplu nu au o lanternă la îndemână în timpuri de restriște. Drept dovadă că Lenovo ințelege importanța crucială a micului LED din spatele telefoanelor mobile în viața de zi cu zi,  gigantul chinez a decis să mai pună unul și pe față, lângă o cameră frontală impresionantă de 8MP de la Sony.

Fiind practic fratele mai slab (dar nu sărac) al modelului Vibe S1 de la Lenovo, Vibe S1 Lite este din toate punctele de vedere mai slab decât predecesorul său cu excepția camerei frontale cu senzor de la Sony și a prezenței unui al doilea LED de blitz pe față cu care să poți face selfie-uri cât de cât decente. Camera principală de pe spate rămâne aceaași ca la Vibe S1 cu o rezoluție de 13MP și cu același blitz dublu de LED-uri.

Ca să se înțeleagă de ce noul Lite e, practic, un aparat foto, comparat cu Vibe S1, acesta va veni cu un procesor octa-core mai încet decât cel de pe Vibe S1 de 1.35GHz, 2GB RAM în loc de 3GB, 16GB memorie de stocare în loc de 32GB și o capacitate de extindere a memoriei de 32GB în loc de cei 128GB de pe Vibe S1. Totuși, pentru că cei de la Lenovo au păstrat același ecran de cinci inci cu rezoluție 1080p IPS care să meargă cu o cameră Sony de 8MP, capacitatea bateriei a fost mărită de la 2,420 mAh la 2,700 mAh.

Așadar, noul telefon va veni cu jumate din performanța predecesorului Vibe S1, cu un blitz și o cameră frontală decentă, la prețul de 199 de dolari, cel puțin în China. Nu e clar dacă acesta va fi exportat și în România, însă dacă vrei neapărat un telefon ieftin care face selfie-uri cu blitz dar ”tușește” în aplicații, noul Vibe S1 Lite ar putea fi al tău la un preț cât de cât rezonabil.

Citește și: