Lenovo a intrat din nou pe plus de când vinde telefoane Motorola

Lenovo a intrat din nou pe plus de când vinde telefoane Motorola

Lenovo este, aparent, una dintre cele câteva companii chinezești care s-au întors pe profit după ce vânzările de PC-uri și mobile au fost afectate de succesul Apple în China din ultimii ani.

Se pare că Lenovo a reușit să obțină un profit de 300 de milioane de dolari la începutul acestui an, în ciuda faptului că vânzările au fost mai mici decât cele de anul trecut. Aparent, rezultatul pozitiv a fost cauzat de masivele restructurări din vară care au vizat concedierea a 3200 de angajați.

Din acest motiv, firma a reușit să amortizeze pierderile pe care le avea pe piața de mobile și PC-uri în această iarnă, începând pentru prima oară să înregistreze câștiguri după ce a cumpărat și a revitalizat brandul Motorola. Mișcarea a fost un bine primită de piață, vânzările telefoanelor Motorola (care vor deveni în curând Lenovo Moto) a crescut la începutul acestui an cu 25%.

Culmea este că Lenovo stă în vârful vânzărilor de PC-uri într-o industrie care se comprimă de pe o zi pe alta. Aparent prețul acțiunilor Lenovo au crescut cu 21,6% în timp ce piața PC-urilor a mai scăzut cu încă 10.9%. Se pare că situația economică dificilă a gigantului chinez este permanent amortizată de vânzările din China unde Lenovo domină 40% din piață.