Lenea e motiv de mândrie: studiul care îți dă cel mai bun pretext pentru a fi delăsător

Lenea e motiv de mândrie: studiul care îți dă cel mai bun pretext pentru a fi delăsător

Lenea este considerată un păcat biblic și, în secolul în care trăim, poate fi considerată cel mai mare defect de care un angajat poate da dovadă. Oamenii de ştiinţă sugerează, totuși, că lenea ar putea fi un semn bun.

Un studiu pare să dovedească faptul că lenea reprezintă semnul unei inteligenţe superioare. Pe scurt, cercetătorii au descoperit că persoanele cu un coeficient de inteligență mai mare sunt mai puțin active în general.

Mai mult, studiul sprijină și ideea potrivit căreia oamenii cu IQ ridicat se plictisesc foarte ușor, lucru care îi determină să petreacă mai mult timp gândindu-se la diverse alte lucruri.

Rezultatele au fost făcute publice de către savanții de la Florida Gulf Coast University care au organizat un experiment destul de simplu. Mai exact, ei au folosit un test inventat în urmă cu 30 de ani pentru a compara rezultatele mai multor studenți. Chestionarul ”Nevoia de cunoaştere” îi invită pe participanţi să precizeze cât de mult sunt de acord cu afirmaţii precum ”Îmi place cu adevărat o sarcină de lucru ce implică inventarea unor noi soluţii pentru o problemă” şi ”Eu gândesc doar atât cât îmi trebuie”, potrivit News.ro.

În urma studiului, au fost selectați 30 de ”gânditori” şi 30 de ”non-gânditori” din rândul candidaţilor. Apoi, toți cei implicați au purtat brățări de fitness pentru a li se monitoriza activitatea fizică. Rezultatele au arătat că ”gânditorii” au fost mult mai puţin activi în timpul acelei săptămâni în comparaţie cu ”non-gânditorii”.

Cu toate astea, în weekenduri rezultatele au fost foarte similare, iar oamenii de ştiinţă nu au putut să explice acest fapt.

Și, cu toate că acum aveți un motiv să vă mândriți cu lenea voastră, există un dezavantaj considerabil: sănătatea voastră va avea de suferit din cauza stilului de viață sedentar.

Citește și:
Etichete: