Sinucidere în direct pe Periscope: s-a aruncat în fața trenului

Sinucidere în direct pe Periscope: s-a aruncat în fața trenului

Cu cât avem acces la mai multe rețele sociale, cu atât ajungem să fim părtași fără voia noastră la drame precum cea transmisă pe Periscope zilele trecute.

Periscope este o aplicație de mobil a celor de la Twitter care permite doritorilor să transmită live pe internet fluxuri video filmate cu telefonul. Inițial a fost gândită pentru persoane ce participă la diverse evenimente pentru a le transmite de la fața locului.

Nu a durat mult însă până când a devenit un instrument de piraterie, fiind folosită pentru broadcasting dintr-o sală de cinema. O tânără de 19 ani din apropierea Parisului a folosit însă aceeași aplicație Periscope pentru a-și transmite live ultimele momente din viață.

Cei de la New York Times au detaliat drama tinerei de 19 ani din Arpajon, Franța. În urmă cu câteva zile, respectiva a făcut câteva sesiuni de broadcasting pe Periscope cu o durată totală de aproximativ două ore, deși la ora actuală toate urmele despre respectivul eveniment au fost șterse de pe rețeaua socială.

,,Clipul pe care îl fac acum nu este menit să creeze buzz, ci mai degrabă pentru a genera reacții, pentru a deschide minți, asta e tot.” Astfel și-a începul ultimul discurs tânăra în timp ce se îndrepta spre o stație de tren  aflată la aproximativ 25 de kilometri de Paris. Deși identitatea domnișoarei a fost păstrată anonimă de către organele de poliție care investighează cazul, cele mai ciudate au fost reacțiile privitorilor. Pe lângă cei care erau autentic afectați de ceea ce vizionează, foarte mulți o încurajau cu afirmații precum ,,Așteptăm!” sau ,,Cred că este distractiv.

Nu a trecut mult timp după aceea până când ecranul s-a făcut negru, fără nici un zgomot, doar pentru ca ulterior să se audă vocea unei persoane care striga ,,Sunt sub tren cu victima. Am nevoie să mut victima.” În acel context, trenul deja se vedea cum se îndepărtează.

Pe marginea subiectului, oficialii Periscope au afirmat că deși termenii și condițiile rețelei sociale nu interzic explicit astfel de acte, platforma era ,,menită să fie deschisă și sigură”.

Citește și: