Kello este ceasul cu alarmă care te învață cum să dormi mai bine [VIDEO]

Kello este ceasul cu alarmă care te învață cum să dormi mai bine [VIDEO]

Dacă ai probleme cu somnul, s-ar putea ca salvarea să vină de la Kello, un ceas inteligent care te poate ajuta să dormi mai bine.

Antoine Markarian, creatorul lui Kello, a decis să lucreze la un astfel de ceas inteligent după ce a înțeles de ce nu poate adormi în nicio seară de duminică. Deși inițial a crezut că asta se datorează stresului cauzat de începutul unei noi săptămâni de muncă, a realizat că, de fapt, dormitul până târziu sâmbătă și duminică dimineața îl împiedică să adoarmă la timp.

Astfel de observații din viața de zi cu zi l-au convins pe Markarian să lanseze un proiect Kickstarter pentru Kello, un ceas cu alarmă ce are intenția de a mai mult decât un instrument pasiv; acesta dorește să ne învețe cum să dormim.

”Într-un final, am înțeles că un somn bun stă la baza unui stil de viață bun”, afirmă Markarian. ”Despre asta e Kello: îți schimbă și optimizează stilul de viață pentru ca tu să dormi mai bine.”

Kello își încurajează utilizatorii să își stabilească un program de somn fix, cu aceleași ore de culcat și de trezit, dar poate să îi și trezească mai devreme, pentru productivitate maximă. Ceasul cu alarmă se folosește de o serie de elemente pentru a ajuta utilizatorii: nu poți da ”snooze” de prea multe ori la alarmă și ești încurajat să lași telefonul deoparte înainte de culcare.

Kello folosește și un sistem de lumină cu pulsații ce ajută utilizatorii să adoarmă mai repede, acesta replicând ritmul respirației din timpul somnului. De asemenea, ceasul poate fi integrat atât cu Android, cât și cu iOS, ajutând utilizatorii să folosească servicii precum Spotify și nu numai.

Ceasul cu alarmă Kello poate fi achiziționat contra unei donații de 89 de dolari pe Kickstarter și va fi livrat începând cu martie 2017.

 

Citește și:
Etichete: