Jocurile Olimpice: un fotograf a rămas fără echipament de 40 de mii de dolari în 10 secunde

Jocurile Olimpice: un fotograf a rămas fără echipament de 40 de mii de dolari în 10 secunde

Unui fotograf sportiv venit în Rio pentru documenta Jocurile Olimpice i-a fost furat echipamentul în valoare de peste 40 de mii de dolari.

Organizarea Jocurilor Olimpice în Rio pare a fi o greșeală enormă. După ce specialiștii în securitate informatică au făcut numeroase avertismente privind riscurile infectării dispozitivelor, am văzut și avertismente (dar și documentare) care arătau pericolele fizice la care sunt expuși vizitatorii evenimentului.

Acum auzim și de prima întâmplare nefericită petrecută în timpul Jocurilor Olimpice. Fotograful Brett Costello era într-o cafenea aglomerată când a rămas fără echipamentul foto care valora peste 40 de mii de dolari.

Potrivit Petapixel, Costello a fost abordat de o tânără care îi cerea ajutorul. În cele 10 secunde în care el a vorbit cu ea, geanta cu aparatura foto a fost furată de altă persoană, dusă rapid către o mașină și apoi transportată cine știe unde. El a anunțat poliția, dar nu crede că își va recupera prejudiciul.

„Mă simt devastat și prost pentru că nu mi-am dat seama de planul lor. Îmi imaginez că nu îmi voi mai vedea aparatura vreodată”, a declarat Costello.

Având în vedere că Brett Costello nu este vreun turist aiurit, ci e un călător experimentat, înseamnă că nimeni nu este în siguranță în Rio.

Trist este că lucruri de acest gen se întâmplă oriunde în lume și furturile organizate sunt atât impresionante cât și terifiante. De exemplu, în clipul de mai jos, puteți observa cum un turist este lăsat fără obiectivul de la camera foto în doar câteva secunde.